StoryEditor

#martyisdead. Víťazný seriál medzinárodného festivalu Serial Killer uvádza Mall.tv

20.10.2019, 21:30
Autor:
hrnhrn
Seriál #martyisdead je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany.

Najväčšími rizikami online sveta sú dnes závislosť od internetu, anonymita virtuálneho priestoru, nevhodný obsah či zvyšujúca sa miera kyberšikany, teda osobných on-line útokov.

„Ak neurobíš, čo ti hovorím, pošlem to video všetkým.“ Vyhrážania, ktoré nie sú na sociálnych sieťach neobvyklé. Deti a mladí sú vo výraznom predstihu v používaní komunikačných technológií v porovnaní so staršími ročníkmi. Rodičia si často ani nemajú šancu uvedomiť niektoré riziká, ktoré môžu deťom v online svete hroziť. Navyše si častokrát myslia, že vedia, ako ich deti trávia čas v online prostredí, no nemusí to byť celkom pravda.

Mall.tv / #martyisdead

​Pätnásťročný Marty mal celý život pred sebou. Teraz je ale mŕtvy. Ostala po ňom len séria mrazivých videí, ktoré nakrútil krátko pred svojou smrťou. Ukazujú, ako sa dovtedy bezproblémový chlapec začína meniť a postupne ubližovať sebe aj iným. A to všetko len pre viac lajkov a trochu imaginárnej pozornosti na sociálnych sieťach. Trúchliaci otec sa snaží dať dohromady časti Martyho online života, aby odhalil príčiny jeho tragického konca.

Seriál #martyisdead je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany a získal hlavnú cenu na medzinárodnom festivale Serial Killer koncom tohto septembra.
Vznikol v produkcii spoločnosti Bionaut, ktorý má na konte seriály ako Dáma a kráľ, Mamon, Svet pod hlavou alebo Doktor Martin, a v spolupráci s projektom Bezpečne na nete.

Mall.tv / #martyisdead

Mall.tv / #martyisdead

​V hlavnej úlohe sa objaví Jakub Nemčok, ktorý stvárňuje postavu tragicky zosnulého Martyho, jeho rodičov hrajú Petra Bučková a Jan Grundman a v úlohách spolužiakov sa predstavia Sára Korbelová a Matěj Havelka.

Prvú časť seriálového trileru odvysiela Mall.tv v nedeľu 20. októbra a ďalšie budú nasledovať v týždňovej periodicite. Premiérovo bude seriál nasadzovaný v rovnakom čase v Česku aj na Slovensku, kde bude vysielaný v českom znení so slovenskými titulkami.

O seriáli #martyisdead:

  • Réžia: Pavel Soukup
  • Scenár: Jaroslav T. Miška, Jan Stehlík
  • Kamera: Miroslav Holman
  • Hudba: Jindřich Kravařík
  • Hrajú: Jakub Nemčok, Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka, Jan Zadražil, Andrej Polák a ďalší
  • Počet epizód: 8

01 - Modified: 2020-12-02 07:37:07 - Feat.: - Title: Mall.tv s novými posilami. Do tímu pribudli šéfka rozvoja a šéf obsahu 02 - Modified: 2020-11-24 04:29:54 - Feat.: - Title: Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy 03 - Modified: 2020-10-16 09:20:30 - Feat.: - Title: Online seriál Kavej oslávil jeden rok. Príbehy dvoch východniarok v Bratislave už majú 5 miliónov zhliadnutí 04 - Modified: 2020-09-25 06:59:58 - Feat.: - Title: #martyisdead neskončil Martyho smrťou. Tvorcovia pripravujú novinku #annaismissing 05 - Modified: 2020-05-17 10:47:41 - Feat.: - Title: Partička „chalaňov“ sa vracia v GejmHause. Svoj život v karanténe priblížia aj Cibulková a Valábik
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:07