iStock
StoryEditor

WarnerMedia kúpil HBO v Latinskej Amerike a Karibiku

26.10.2019, 19:55
Autor:
ČTKČTK
Akvizícia umožní ponúkať jazykovo lokalizované verzie novej streamovacie služby HBO Max.

Spoločnosť WarnerMedia sa stáva stopercentným vlastníkom všetkých služieb poskytovaných pod značkou HBO pre španielsky hovoriace krajiny Latinskej Ameriky a Karibiku. Transakcia zahŕňa všetky kanály HBO, MAX, Cinemax a HBO Go.

Súčasťou transakcie nie je Brazília ani pripravovaná streamovacia služba.

Firma WarnerMedia sa so spoločnosťou Ole Communications dohodla na odkúpení jej menšinového podielu vo firme HBO Ole Partners, ktorá je spoločným podnikom WarnerMedia a Ole Communications. Uviedla to v tlačovej správe.

Po ukončení transakcie sa spoločnosť stane 100% vlastníkom všetkých služieb HBO, MAX, Cinemax a HBO Go v španielsky hovoriacich krajinách Latinskej Ameriky a Karibiku.

Transakcia nemá vplyv na vlastnícku štruktúru firmy HBO Brasil Partners, ďalší spoločný podnik značky HBO v Brazílii. Spoločnosti WarnerMedia aj Ole Communications budú v Latinskej Amerike aj naďalej ponúkať svoje základné televízne kanály.

Podľa očakávaní by k dokončeniu transakcie malo prísť po získaní súhlasu od orgánov štátneho dozoru. Po dokončení transakcie bude firmu HBO Ole Partners riadiť Gerhard Zeiler, finančný riaditeľ spoločnosti WarnerMedia a prezident firmy WarnerMedia International Networks.

"Sme radi, že môžeme byť vlastníkmi všetkých partnerských služieb HBO Ole Partners, ktoré zahŕňajú špičkové predplatené televízne kanály v celom regióne. Táto akvizícia nám umožní ponúknuť jazykovo lokalizované verzie novej streamovacie služby HBO Max zákazníkom v španielsky hovoriacich krajinách Latinskej Ameriky a Karibiku," povedal Zeiler.

"Mali sme možnosť odkúpiť aj brazílskou pobočku, ale zatiaľ sme sa rozhodli túto ponuku nevyužiť. Ako sme už skôr uviedli, priama investícia v Brazílii pre nás v súčasnej dobe nie je atraktívna vzhľadom na neistotu panujúcu okolo regulácie televíznych služieb v Brazílii. Podporujeme prebiehajúce snahy o zmenu zákona SEAC, tak, aby mediálny priemysel v Brazílii dostal jasný a predvídateľný regulačný rámec, ktorý by podporil investície a inovácie v tejto oblasti. Sme optimistickí a veríme, že sa to podarí," doplnil.

WarnerMedia a Ole Communications priniesli ponuku programov HBO do tohto regiónu už v roku 1991, kedy založili spoločný podnik HBO Ole Partners a v rovnakom roku spustili prémiové HBO kanály v španielčine. V roku 1994 bola ponuka kanálov HBO rozšírená aj o portugalskú jazykovú verziu, ktorá bola spustená v Brazílii.

Multimediálny gigant WarnerMedia má v portfóliu značky HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT , TBS, truTV, CNN, DC Entertainment, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies a ďalšie. Je súčasťou spoločnosti AT & T Inc.

01 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 02 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 03 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 04 - Modified: 2021-01-13 06:31:54 - Feat.: - Title: Kultový seriál Sex v meste bude mať pokračovanie 05 - Modified: 2021-01-05 13:10:03 - Feat.: - Title: Sedem seriálových pokračovaní, ktoré by ste si v roku 2021 nemali nechať ujsť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 14:24