StoryEditor

Prichádza SuperStar 2020: Spevácke výkony bude prvýkrát hodnotiť päť porotcov

29.11.2019, 06:50
Autor:
redred
Ďalší ročník talentovej súťaže prinesú spoločne televízie Markíza a Nova začiatkom budúceho roka.

Televízie Markíza a Nova prinesú spoločne začiatkom roka 2020 ďalší ročník speváckej talentovej súťaže. A hneď na úvod oznámili novinku – porota bude mať vôbec prvýkrát v histórii päť členov.

Za porotcovský stôl si sadne „stálica SuperStar“ Paľo Habera, hudobník Marián Čekovský, moderátor Leoš Mareš, speváčka Monika Bagárová a česká herečka Patricie Pagáčová (rod. Solaříková). Televízia Markíza o tom informovala v tlačovej správe a na svojom webe.

TV Markíza

"Každý ročník SuperStar sa snažíme niečím ozvláštniť a prísť s novinkami, ktoré budú divácky atraktívne. Tentoraz budeme mať vôbec prvýkrát v histórii SuperStar v porote päť členov a ja si myslím, že sa nám podarilo zostaviť mimoriadne zaujímavú partiu, ktorá zaujme všetky divácke kategórie," hovorí režisér a kreatívny producent SuperStar Pepe Majeský.

Slovenský spevák a hudobník Paľo Habera patrí k projektu SuperStar už 15 rokov. „SuperStar je matkou všetkých talentových súťaží a ja som rád, že som od prvého ročníka jej súčasťou. Očakáva sa odo mňa, že každému vždy na rovinu poviem, čo si myslím a s týmto teda fakt problém nemám. Dúfam, že si to zase všetci naozaj užijeme a nájdeme šikovných ľudí, ktorým otvoríme tie zamknuté dvere. A za tie všetky roky vidím okolo seba veľa nových, dnes už kolegov, ktorým sme pomohli. A to je dobre!“

Naopak, svoju premiéru v projekte bude mať multitalentovaný hudobník Marián Čekovský. „Som šťastný, že ma do SuperStar oslovili a ja budem môcť so svojimi hudobnými skúsenosťami prispieť k tomu, že nájdeme novú, naozajstnú SuperStar, s ktorou bude radosť spolupracovať. Medzi mladými ľuďmi budem hľadať najmä takých, ktorí sú progresívni, originálni, nesnažia sa len niekoho kopírovať a do toho, čo robia, dávajú všetky svoje emócie.“ Čekovský sa na hudobnej scéne pohybuje viac ako 20 rokov a do povedomia sa dostal spoluprácami s umelcami ako Richard Müller či IMT Smile, ale aj svojimi sólovými projektmi.

Leoš Mareš bol niekoľko rokov súčasťou SuperStar ako moderátor. Tentoraz prvýkrát vymení miesto na pódiu za porotcovskú stoličku. „Je mi cťou, že budem súčasťou tímu v novom ročníku SuperStar. To, že to bude v úlohe porotcu, je aj pre mňa prekvapením. Nikdy som si nemyslel, že by som takúto ponuku mohol dostať, ale veľmi sa na novú úlohu teším.“ Leoš Mareš vydal niekoľko albumov a tento rok so svojimi koncertmi vypredal pražskú O2 Arénu.

Ďalšia porotkyňa Monika Bagárová má osobné skúsenosti so SuperStar. V roku 2009 sa prebojovala do finálovej zostavy a skončila na piatom mieste. Vydala dva úspešné albumy, na konte má niekoľko zaujímavých hudobných spoluprác a v súčasnosti patrí medzi najžiadanejšie speváčky českej hudobnej scény. „Ponuka účinkovať v porote SuperStar vo mne vyvolala zmiešané pocity. Prekvapila ma, potešila ma, vystrašila ma pocitom zodpovednosti, naštartovala ma, donútila ma bilancovať. Uvedomila som si, že je to už desať rokov odkedy som si touto súťažou sama prešla. Preto mám rešpekt pred všetkými ľuďmi, ktorí sa púšťajú touto cestou a tiež cítim zodpovednosť a rešpekt voči štábu, ktorý program tvorí. Hlavne však cítim obrovskú radosť a nadšenie z toho, že spolu s kolegami budeme mať spoločný cieľ – pomôcť nájsť nové mladé spevácke talenty, a to všetko v atmosfére kultivovanej zábavy na profesionálnej úrovni.“

Hereckú obec bude v porote zastupovať česká herečka Patricie Pagáčová (rod. Solaříková). Preslávila sa účinkovaním v českom seriáli „Ulice“ a v ďalších projektoch. „Musím povedať, že na úlohu porotkyne SuperStar sa veľmi teším, ale zároveň som aj dosť nervózna! Vnímam to ako veľkú zodpovednosť, o to viac, že nie som speváčka. Účinkujúcich budem hodnotiť najmä z ľudskej stránky. Tak snáď divákov nesklamem!“

Talentová šou SuperStar odštartuje na obrazovkách televízie Markíza a televízie Nova začiatkom roka 2020 a na víťaza čaká výhra v hodnote 75 000 eur. Spevácka súťaž pomohla odštartovať kariéru už mnohým talentom. Medzi úspešných finalistov patrili aj Celeste Buckingham, Ben Cristovao, Peter Cmorik, Adam Ďurica, Zdenka Predná, Dominika Mirgová, Martin Chodúr, Lukáš Adamec, Martin Harich, Tomáš Bezdeda, Emma Drobná či stále úradujúca SuperStar 2018 Tereza Mašková.

Česko Slovenská SuperStar je na obrazovkách Markízy a Novy od roku 2009. V roku 2020 pôjde už o jej šiesty ročník. Posledná, piata séria federálnej súťaže odštartovala na jar minulého roka a na obrazovky Markízy (a Novy) vrátila po troch rokoch. Porotcami boli Pavol Habera, speváčka Katka Knechtová, finalista SuperStar Ben Cristovao a Matěj Ruppert zo skupiny Monkey Business. Moderátormi boli Jasmina Alagič a Leoš Mareš.

Priemerná sledovanosť celej série dosiahla 8,7 percenta s trhovým podielom 24,5 percenta v cieľovej skupine 12-54. Priemerne bolo pri obrazovkách 413-tisíc divákov nad 12 rokov. Finále sledovalo 489-tisíc divákov starších než 12 rokov, Markíza si pripísala sledovanosť 9,7 percenta a trhový podiel 30,7 percenta v cieľovej skupine divákov 12-54 rokov.

Pred federálnymi SuperStar odvysielali Slovensko aj Česko samostatné tri ročníky súťaže. Na Slovensko priniesla prvý ročník SuperStar verejnoprávna televízia ešte v roku 2004. Megašou s názvom Slovensko hľadá SuperStar sa zaslúžila o mediálnu hystériu a vtedajšej Slovenskej televízii priniesla neuveriteľnú 40 percentnú sledovanosť a 75 percentný podiel na trhu.

01 - Modified: 2019-11-28 15:41:21 - Feat.: 0 - Title: Extrémne premeny Slovensko skončili. Markíza potvrdila ďalšiu sériu 02 - Modified: 2019-11-02 18:13:11 - Feat.: 0 - Title: Televízie uvedú v novom roku dve úplne nové šou, ktoré zabodovali vo svete 03 - Modified: 2019-11-02 18:14:15 - Feat.: 0 - Title: Televízie prezradili novinky budúceho roka. Premiéru bude mať desať nových seriálov 04 - Modified: 2019-11-28 15:41:03 - Feat.: 0 - Title: Delukse dospelo do finále. Jojka má pripravené ďalšie novinky, ktoré uvedie budúci rok 05 - Modified: 2019-11-28 07:36:38 - Feat.: 0 - Title: Oteckovia dostanú konkurenciu. Joj pracuje na dennom seriáli Nový život 06 - Modified: 2019-11-02 20:24:58 - Feat.: 0 - Title: Filmová ponuka televízií: Budúci rok budú lákadlami Fantastické zvery či Jurský svet, ale aj pokračovanie Perinbaby a nová evitovka
01 - Modified: 2021-11-18 16:09:12 - Feat.: - Title: SuperStar vstupuje do finálových kôl s prekvapením: Na scénu prichádza nová moderátorka 02 - Modified: 2021-08-27 00:12:37 - Feat.: - Title: Markíza mení štart SuperStar. Ustupuje očkovacej lotérii 03 - Modified: 2021-06-22 11:51:02 - Feat.: - Title: Nakrúcanie SuperStar je v plnom prúde. Na obrazovky Markízy a Novy sa dostane na jeseň 04 - Modified: 2020-06-04 11:58:37 - Feat.: - Title: Rekordné finále SuperStar. Pri obrazovkách bolo až 680-tisíc divákov 05 - Modified: 2020-06-01 18:27:09 - Feat.: - Title: SuperStar pozná víťazku. Je ňou Slovenka Barbora Piešová
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. apríl 2024 17:25