Instagram/mcclanewillis
StoryEditor

Filmové anticeny Zlatá malina majú samostatnú kategóriu pre Brucea Willisa

07.02.2022, 16:30
Autor:
ČTKČTK
Organizátori anticeny vytvorili kategóriu nazvanú Najhoršie vystúpenie Brucea Willisa vo filme z roku 2021.

Organizátori americkej filmovej anticeny Zlatá malina tento rok vytvorili zvláštnu kategóriu len pre herca Brucea Willisa. Ten sa za uplynulý rok objavil v ôsmich prevažne nízkorozpočtových filmoch, ktoré na špecializovanom serveri Rotten Tomatoes od filmových kritikov nedostali hodnotenie vyššie ako 20 percent. Nádej na zisk najväčšieho počtu anticien má sfilmované broadwayské vystúpenie Diana: Muzikál od produkčnej a streamovacej spoločnosti Netflix.

Ceny Zlatá malina samy seba označujú za „škaredého bratranca“ Oscarov, najprestížnejších hollywoodskych ocenení, ktoré svoje nominácie ohlásia v utorok. Minulý rok podľa organizátorov anticien priniesol „neznesiteľné muzikály, úbohé napodobeniny thrillerov bez akéhokoľvek vzrušenia (thrill), takmer dvojhodinovú snímku plnú skrytej reklamy, a viac Brucea Willisa, než koľko by dokázal stráviť akýkoľvek hladný divák“.

Známa hviezda akčných filmov Willis, ktorý sa preslávil najmä ságou Smrtonosná zbraň, hral podľa agentúry AFP trochu neoriginálne role v ôsmich filmoch, ktoré mali vlani premiéru na streamovacích platformách. Stvárnil v nich napríklad šerifa, ktorý stratil ilúzie o svojej práci, bývalého policajta, generála vo výslužbe alebo bývalého agenta CIA. Väčšinou sa vo filmoch objavil len krátko, výrazne však figuroval v propagačných materiáloch k snímkam.

Vzhľadom na veľký počet filmov, v ktorých sa Willis objavil, mu organizátori anticeny vytvorili vlastnú kategóriu nazvanú „Najhoršie vystúpenie Brucea Willisa vo filme z roku 2021“. Podľa serveru Rotten Tomatoes, ktorý zhromažďuje recenzie na filmy od profesionálnych kritikov, dostali všetky nominované snímky veľmi podpriemerné hodnotenie, pričom tri z nich („American Siege“, „Apex“ a „Out of Death“), majú dokonca najnižšie možné, teda nula percent.

Okrem muzikálu Diana je jedným z ďalších favoritov tohtoročných Zlatých malín aj snímka Karen alebo Žena v okne, inšpirovaná filmami Alfreda Hitchcocka. Oba filmy majú päť nominácií, vrátane kategórie za najhorší film. Štyri nominácie potom získalo pokračovanie čiastočne animovaného filmu Space Jam: Nový začiatok, v ktorom sa hlavnej role ujala hviezda NBA LeBron James. Podľa organizátorov si svojím vystúpením, za ktorý získal nomináciu na najhoršieho herca minulého roka, uzavrel ďalšie šance na pokračovanie v hereckej kariére. Silnú kritiku zožal od organizátorov ocenenia aj herec Jared Leto za svoje vystúpenie v snímke Klan Gucci.

Ocenenie Zlatá malina, nazývané aj Razzie, založili na začiatku 80. rokov bývalí študenti kinematografie v Hollywoode. Výhercov anticien organizátori oznámia tradične deň pred udeľovaním Oscarov, tento rok to bude 26 marca.

01 - Modified: 2021-03-19 13:16:04 - Feat.: - Title: Dolittle či poľská erotická dráma z dielne Netflixu. Poznáme adeptov na získanie filmovej Zlatej maliny
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 09:35