StoryEditor

Voľby 2020: Finále predvolebných diskusií uvedú Markíza a Jednotka. Najväčšiu debatu odvysiela HNtelevízia spolu s rádiom Expres

23.02.2020, 15:00
Autor:
redred
Od pondelka do stredy odvysielajú televízie posledné predvolebné diskusie pred moratóriom.

V poslednom týždni pred voľbami odvysielajú predvolebné diskusie televízie Markíza a Jednotka RTVS. Onlinová televízia Hospodárskych novín (HNtelevízia) a najpočúvanejšie rádio na Slovensku Rádio Expres pre svojich divákov a poslucháčov pripravili najväčšiu predvolebnú debatu v dejinách Slovenska.

​​​Televízia Markíza prinesie v pondelok 24. februára a v utorok 25. februára posledné dva predvolebné špeciály. V diskusiách budú mať zástupcovia každého kandidujúceho subjektu rovnaký čas na vyjadrenie svojich názorov a predstavenie volebného programu. Diskusie bude viesť moderátor Michal Kovačič.

V pondelok 24.2. o 20:30 budú v štúdiu diskutovať lídri štyroch strán:

  • SNS – Andrej Danko
  • SaS – Richard Sulík
  • KDH – Alojz Hlina
  • Sme rodina – Boris Kollár

V utorok 25.2. o 20:30 sa v poslednej predvolebnej diskusii Markízy stretnú lídri piatich politických subjektov:

  • OĽaNO – Igor Matovič
  • PS/Spolu – Michal Truban
  • Za ľudí – Andrej Kiska
  • ĽSNS – Marian Kotleba
  • Smer-SD – Peter Pellegrini

RTVS prinesie živé diskusie pred publikom

RTVS bude od 24. do 26. februára vysielať tri záverečné diskusie lídrov politických subjektov kandidujúcich v parlamentných voľbách za účasti publika. V štúdiu budú nielen odpovedať na otázky moderátorov, ale aj publika a divákov.

Zloženie diskutérov vyplynulo z priemeru posledných prieskumov agentúr (AKO, FOCUS, ACTLY), ktoré uverejnili volebné preferencie všetkých 25 subjektov. Každý z nich si do hľadiska môže priniesť desiatich divákov. Jeden z každého tábora bude môcť položiť otázku ktorémukoľvek lídrovi iného kandidujúceho subjektu. Rovnako každý z prítomných lídrov dostane otázku aj od občanov, ktorí môžu kontaktovať RTVS prostredníctvom emailu, facebooku a telefonicky.

Kandidáti majú na odpovede po 14 minút, ktoré sa budú merať prostredníctvom časomiery. Diskusie budú moderovať Marta Jančkárová a Marek Makara. Naživo ich bude vysielať televízna Jednotka a neskôr tiež Rádio Slovensko.

  • pondelok 24.2. o 20:15 na Jednotke: Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Starostovia a nezávislí kandidáti, Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby, 99% - občiansky hlas, Hlas ľudu, Hlas pravice, Slovenská liga, Práca slovenského národa
  • utorok 25. februára o 20:15 na Jednotke: Dobrá voľba, Most-Híd, Maďarská komunitná spolupatričnosť, Vlasť, Máme toho dosť!, Socialisti.sk, Demokratická strana, Slovenské Hnutie Obrody
  • streda 26. februára o 20:15 na Jednotke: Smer-SD, OľaNO, Kotlebovci – ĽSNS, PS/Spolu, Za ľudí, Sme rodina, KDH, SaS, SNS

Najväčšia predvolebná debata v dejinách Slovenska

Onlinová televízia Hospodárskych novín (HNtelevízia) a najpočúvanejšie rádio Expres spolu pripravili najväčšiu predvolebnú debatu v dejinách Slovenska. V pondelok 24. februára privítajú v štúdiu v hoteli Devín jedenásť volebných lídrov politických strán kandidujúcich do parlamentu. Do kresiel hostí zasadnú volební lídri strán Smer-SD, OĽaNO, Za ľudí, SaS, PS/Spolu, KDH, Sme Rodina, SNS, Dobrá voľba, Most-Híd a Kotlebovci – ĽSNS.

Štvorhodinovú diskusiu budú viesť moderátor rádia Expres Braňo Závodský a šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková. 

Predvolebnú debatu bude naživo vysielať od 16:00 HNtelevízia a rádio Expres. Diskusiu bude v prenose na HNonline komentovať politologička Viera Žúborová. Okrem toho bude stream odvysielaný aj na portáloch topky.sk a cas.sk.

01 - Modified: 2020-03-02 19:31:15 - Feat.: - Title: Top momenty volebnej kampane: 10 „majsterštukov“ v čase, keď sa lámal chlieb 02 - Modified: 2020-03-02 12:50:11 - Feat.: - Title: Voľby mali nadštandardnú sledovanosť. Historický rekord dosiahlo O 5 minút 12 03 - Modified: 2020-02-26 18:11:29 - Feat.: - Title: Prezidentka Čaputová, premiér Pellegrini a šéf parlamentu Danko vystúpia v RTVS s prejavom k voľbám 04 - Modified: 2020-02-22 18:53:06 - Feat.: - Title: Jedenásť volebných lídrov sa stretne v štvorhodinovej diskusii. Odvysielajú ju HNtelevízia a rádio Expres 05 - Modified: 2020-02-22 11:57:03 - Feat.: - Title: Víkendové politické diskusie: Lídri parlamentných strán sa stretnú v O 5 minút 12
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 03:21