Peter PellegriniTASR
StoryEditor

Novinár, ktorý položil premiérovi Pellegrinimu intímnu otázku, už nepracuje pre Plus 7 dní

25.02.2020, 09:20
Autor:
(pš)(pš)
Pavel Knapko na sociálnej sieti napísal, prečo sa rozhodol túto otázku položiť. Z týždenníka odišla aj šéfredaktorka Šelestiaková.

Minulý týždeň sme písali o tom, že šéfredaktorka nášho najpredávanejšieho týždenníka Plus 7 dní Katarína Šelestiaková, sa rozhodla odísť z vydavateľstva, pretože to zastavilo otázku z rozhovoru, kde sa redaktor pýtal na sexuálnu orientáciu premiéra Pellegriniho. Rozhovor s premiérom viedol redaktor Pavel Knapko, ten rovnako ako šéfredaktorka Katarína Šelestiaková  z Plus 7 dní odchádza. Na svojej Facebook stránke napísal, prečo sa túto intímnu otázku rozhodol položiť.

"Nebudeme si klamať, som bulvárny novinár. Skrátka ma baví tlačiť na tých našich zákonodarcov, papalášov a vidieť ako sa potia, a ako beznádejne vyvolávajú a hapkajú argumenty. A robiť to takým jemne cheezy bulvárnym ľahkým perom, tak to je už len moje osobné guilty pleasure," píše Knapko. Ďalej v niekoľkých bodoch zdôvodňuje, prečo si stojí za svojou otázkou.

"Áno, naozaj si myslím, že otázka orientácie každého človeka je dosť intímna vec. S tým súhlasím. No bulvár to robí a robí to pravidelne, prepiera ženy po boku mocných mužov politiky, či ich potenciálne milenky. Na prvý pohľad môže ísť len o nejakú novinársku zlomyseľnosť, no ak politik naozaj udržuje milostný pomer alebo sa obklopuje pofidérnymi osobami, je na mieste sa pýtať do akej miery tento pomer či osoby môžu byť bremenom pre výkon funkcie, či dokonca či ju nevykonáva v prospech konkrétnej osoby či záujmových skupín," myslí si Knapko.

Jednou z otázok na ktorú novinár reaguje je aj to, prečo premiérovi túto otázku položil pár týždňov pred voľbami. Knapko píše: "Ak, by som dostal príležitosť na rozhovor s premiérom dva roky pred voľbami, či dva roky po voľbách a bol by som v redakcii bulvárneho periodika, otázka by sa nezmenila a úsmevy a mlieka by kysli aj tak. No dostal som príležitosť vtedy kedy som ju dostal. To je celé."

Pavel Knapko opúšťa redakciu Plus 7 dní po štyroch mesiacoch, predtým ako novinár pracoval v denníku Hospodárske noviny. (Stratégie patria do porftólia Mafra Slovakia, kde vychádzajú aj Hospodárske noviny poz. red.).

Tu si môžete prečítať celé vyjadrenie:

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:18