Reuters
StoryEditor

Oceňovaní tvorcovia pripravujú nový životopisný film o Michaelovi Jacksonovi

08.02.2022, 13:05
Autor:
TASRTASR
Spevák je najlepšie zarábajúcou zosnulou celebritou na svete. Jeho pozostalosť už zarobila 2,5 miliardy dolárov.

Americkí filmoví producenti Graham King a John Logan pripravujú novú životopisnú snímku o zosnulom popovom spevákovi Michaelovi Jacksonovi. Podľa produkčnej spoločnosti Lionsgate ponúkne film divákom „podrobný pohľad na komplikovaného muža“, ktorý sa stal kráľom popu a tiež priblíži umelecký proces vzniku jeho piesní. Informovala o tom agentúra AP.

„S rodinou Jacksonovcov som sa prvý krát stretol v roku 1981. Je mi cťou priniesť ich odkaz na veľké plátno,“ uviedol producent King vo vyhlásení. Tvorcovia filmu, ani spoločnosť Lionsgate zatiaľ ďalšie informácie o pripravovanom filme nezverejnili. Nie je teda doposiaľ známe, kto bude snímku režírovať, ani kto si vo filme zahrá.

Spomínaný „oscarový“ producent Graham King má však na konte komerčne úspešný film o skupine Queen s názvom Bohemian Rhapsody a scenárista John Logan sa podieľal na populárnom filme Gladiátor.

Michael Jackson získal počas svojej kariéry 13 hudobných cien Grammy. Medzinárodnou hviezdou sa stal v roku 1983 po vydaní albumu Thriller, ktorý sa stal najpredávanejším albumom všetkých čias. Spevák zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov na predávkovanie preparátom Propofol. Už počas svojho života čelil obvineniam z pedofílie.

V roku 2019 zverejnila televízna stanica HBO dokumentárny film Leaving Neverland, ktorý priniesol svedectvá dvoch mužov, Wadea Robsona a Jamesa Safechucka, ktorí tvrdia, že ich Jackson sexuálne zneužíval, keď mali desať rokov. Žaloby však boli súdom zamietnuté.

Agentúra AP tvrdí, že po sérií súdnych víťazstiev, ktoré ukončili právne spory okolo obvinení zo sexuálneho obťažovania sa začalo „obchodu so značkou Jackson“ dariť. Jacksonova pozostalosť zarobila za uplynulých jedenásť rokov zhruba 2,5 miliardy amerických dolárov. Jackson je vďaka tomu podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou zosnulou celebritou na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 22:05