Plus 7 dní
StoryEditor

V Plus 7 dní sú ďalšie personálne zmeny. Tentoraz končí zástupkyňa

03.03.2020, 15:42
Autor:
(pš)(pš)
Jana Šimíčková bola zároveň šéfkou domáceho oddelenia.

Len prednedávnom sme vás informovali o tom, že v pozícii šéfredaktorky PLUS 7 dní skončila Katarína Šelestiaková. Dôvodom bola otázka na premiéra Petra Pellegriniho, ktorá sa týkala jeho orientácie. Otázka bola z rozhovoru stiahnutá. Vo vydavateľstve News and Media Holding (NMH) skončil aj novinár, Pavel Knapko, ktorý otázku premiérovi položil.

Podľa našich informácií dnes v Plus 7 dní skončila aj Jana Šimíčková, ktorá bola šéfkou domáceho oddelenia, a aj zástupkyňou šéfredaktorky. Podľa portálu omediach.com dôvod odchodu je identický ako v prípade šéfredaktorky či redaktora.

Šéf mediálneho domu NMH Michal Teplica na otázku Stratégií opovedal, že Jana Šimíčková odišla po vzájomnej dohode.

V čase kauzy "intímnej otázky na premiéra" reagoval Teplica takto: "Ako generálny riaditeľ som otvorene komunikoval vedeniu celej redakcie týždenníka svoj nesúhlas s tým, aby boli súčasťou rozhovoru s predsedom vlády SR otázky, ktoré sa mali týkať jeho intímneho života. Kladenie takýchto otázok odporuje etickým a profesijným štandardom NMH. Sexuálna orientácia ktoréhokoľvek politického lídra nijak nesúvisí s jeho schopnosťou vykonávať profesiu, nesúvisí ani s verejným záujmom a preto do takéhoto rozhovoru nepatrí."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:31