Facebook
StoryEditor

Zamestnanec po zverejnení vulgárnej Merčiakovej nahrávky v RTVS skončil

10.02.2022, 17:35
Autor:
michmich
Moderátora bude riešiť telerozhlas po skončení olympiády.

Nahrávka plná vulgarizmov, ktorá ukázala verejnosti populárneho športového komentátora Marcela Merčiaka a intendanta novej športovej stanice RTVS úplne v inom svetle, dostáva v RTVS dohru. Kvôli zverejneniu vulgárneho videa už jeden zamestnanec telerozhlasu z RTVS odišiel. A čo môže postihnúť samotnú hviezdu?

Športový komentátor, moderátor verejnoprávnej televízie a šéf športového okruhu RTVS, ktorý už niekoľkokrát bodoval v televíznej ankete popularity OTO, vypustil vo videu zo svojej naozaj širokej slovnej zásoby kadenciu vulgarizmov, ktoré  šokovali Slovákov.

Vo videu, ktoré vzniklo teraz počas zimnej olympiády v Pekingu, moderátor v návale emócií príliš razantne komunikoval s kolegami z technickej podpory. Spŕške nadávok na kolegov malo predchádzať to, že Marcel Merčiak do éteru hlásil neaktuálne údaje o čase športového podujatia. U čínskych usporiadateľov totiž prišlo k posunu vysielania o hodinu, čo malo už ísť v spodnej lište obrazovky, ale Marcel Merčiak divákov stále informoval o tom, že podujatie sa koná o hodinu skôr.

Jeden zamestnanec už dostal výpoveď

RTVS najskôr tvrdila, že nie je známe, či sa dostala do éteru nahrávka s plejádou štipľavých Merčiakových slov omylom alebo zámerne. To nič nemení na tom, že na internete sa stala od nedele extrémne virálnou. Neskôr telerozhlas oznámil, že únik nahrávky rieši a dnes má aj následky. So zamestnancom, ktorý zverejnil nahrávku, ukončila verejnoprávna televízia pracovný pomer - po vzájomnej dohode.

"RTVS dôsledne prešetrila situáciu ohľadom uniknutej nahrávky súkromnej konverzácie zamestnancov. Osoba, ktorej konanie viedlo k úniku predmetnej konverzácie, už nie je zamestnancom RTVS, k čomu dospeli po vzájomnej dohode s priamym nadriadeným. V rámci ochrany súkromia a zamedzeniu ďalšieho šírenia negatívnych emócií medzi verejnosťou nebudeme špecifikovať meno ani pracovné zaradenie danej osoby," vyjadrila sa hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Odídený zamestnanec je zatiaľ jediný, ktorý sa musel z Mlynskej doliny porúčať. RTVS prisľúbila, že bude riešiť aj samotného moderátora. „RTVS veľmi zodpovedne pristupuje k atmosfére a vzťahom na pracovisku a vzniknutú situáciu budeme interne riešiť aj s Marcelom Merčiakom po jeho návrate z Pekingu," upresnila Pivarčiová.

Toto nie je jediný incident moderátora

No čo sa týka samotného Marcela Merčiaka, nie je to jeho jediný incident, ktorý musela riešiť verejnoprávna televízia. Ďalší problém s populárnym moderátorom sa zhodou okolností znovu odohral na olympiáde. A to tej minuloročnej, letnej v Tokiu. V hoteli, kde bol Marcel Merčiak ubytovaný, zničil dvere, keď sa snažil dostať do hotelovej izby. Údajne si to dvere odniesli kvôli zaseknutej zámke. Japonské pravidlá vyžadujú takáto situácie riešiť formálne, preto mu bola dokonca na niekoľko dní pozastavená akreditácia na OH. Merčiak si uznal chybu a zničenie dverí hotelovej izby uhradil.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:52