Reuters
StoryEditor

Trump zvažuje zmeny svojich vystúpení. Mal by prestať s každodennými dlhými tlačovými konferenciami

27.04.2020, 09:30
Autor:
ČTKČTK
Dôvodom má byť, že popredné médiá o jeho výrokoch neinformujú pravdivo a dostáva "nepriateľské" otázky.

Biely dom v sobotu podvečer, na rozdiel od mnohých predchádzajúcich dní, neorganizoval tlačovú konferenciu k vývoju okolo choroby Covid-19 a americké médiá informovali, že poradcovia prezidenta Donalda Trumpa chystajú zmenu v stratégii komunikácie s médiami.

Podľa informácií spravodajského webu Axios možno končí prax každodenných tlačových konferencií prezidenta k epidémii. Hlava štátu potom v sobotu na twitteri uviedla, že tieto vystúpenia pred novinármi "nestoja za čas a úsilie".

Axios so správou o ich možnom obmedzení prišiel už v piatok. S odvolaním sa na štyri zdroje oboznámené s internými diskusiami napísal, že hneď niekoľko prezidentových dôverníkov Trumpa pobádalo, aby s dlhými vystúpeniami pred televíznymi kamerami prestal. Priamej komunikácii s novinármi by údajne v najbližších dňoch mohol venovať výrazne menej času.

Agentúra AP potom informovala, že Trumpovi poradcovia pripravujú aj zmeny čo sa týka obsahu jeho vyjadrenia k médiám. To by sa potom viac zameriavalo na ekonomické dopady krízy vyvolanej šírením Covid-19, nie na jej príčinu.

"Nepriateľské" otázky

Americký prezident si zároveň na twitteri sťažoval, že na tlačových konferenciách dostáva samé "nepriateľské otázky" a že popredné médiá o jeho výrokoch neinformujú pravdivo. "Nestojí to za čas a úsilie," uviedol.

Toto vyhlásenie prišlo dva dni po tom, čo Trump na podvečernej tlačovej konferencii navrhoval, aby lekári skúšali vírus SARS-CoV-2 v ľudskom tele zahubiť injekciou dezinfekcie alebo silným ultrafialovým žiarením. Nasledovala vlna varovaní zo strany firiem, vládnych agentúr i popredných zdravotníckych profesionálov.

​Podľa portálu Axios v prezidentovom tíme debaty o zmene stratégie prebiehali už pred trochu bizarnými štvrtkovými výrokmi. "Jeden zdroj však uviedol, že po tomto incidente zrejme Trumpovi konečne došlo, že si takými tlačovými konferenciami nepomáha," uviedol spravodajský web.

V piatok bola tlačová konferencia Bieleho domu kratšie ako zvyčajne a prezident odmietol odpovedať na otázky novinárov. Sobota potom bola jedným z mála dní od začiatku zdravotníckej krízy v USA, kedy Trump pred novinárov nevystúpil vôbec.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
01 - Modified: 2021-03-23 07:00:37 - Feat.: - Title: Moderátorka v rozhovore s Trumpom chybne oznámila odchod ministra 02 - Modified: 2020-12-21 12:04:50 - Feat.: - Title: Víťazmi koronakrízy sú Burger King, Curaprox či National Geographic 03 - Modified: 2020-11-27 10:11:51 - Feat.: - Title: Trump prvýkrát od volieb odpovedal na otázky a hneď prišlo k roztržke: Ste iba ľahká váha 04 - Modified: 2020-11-04 10:20:16 - Feat.: - Title: Trump v reklame 05 - Modified: 2020-10-31 16:51:46 - Feat.: - Title: Svetové agentúry píšu o Slovensku: Je to najväčšia krajina, ktorá robí masové testovanie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:44