HBO / Bludné kruhy
StoryEditor

Májové tipy HBO GO: Bludné kruhy, Zlá výchova, nové Miliardy alebo Shazam!

02.05.2020, 17:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad májových seriálových a filmových noviniek na HBO a HBO Go. 

Bludné kruhy (I Know This Much Is True)

Šesťdielny dramatický seriál inšpirovaný populárnym románom Wallyho Lamba z roku 1998 adaptoval a režíroval Derek Cianfrance. Jednovaječné dvojčatá Dominick a Thomas (oboch hrá Mark Ruffalo) sú protagonistami rodinnej ságy sledujúcej ich paralelné životy na pozadí veľkého príbehu o zrade, obetovaní a odpustení. Seriál ukazuje nešťastných bratov v rôznych fázach života a začína v ich súčasnosti, kedy sa obaja blížia k strednému veku.

Zlá výchova (Bad Education)

Filmová novinka z produkcie HBO v hlavnej úlohe s Hughom Jackmanom a Allison Janney bude mať premiéru na 10. mája. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami prináša príbeh školského správcu Franka Tassonea (Hugh Jackman) a jeho obchodnej asistentky Pam Gluckin (Allison Janney), ktorí dovedú školu na Long Islande až na vrchol popularity v celej krajine.

Keď reportérka školských novín (Geraldine Viswanathan) začne odhaľovať spreneveru gigantických rozmerov, ktorých sa dvojica dopustila, hrozí, že bude všetko zničené. Frank sa však za žiadnu cenu nemieni vzdať a začne nevyberaným spôsobom zametať všetky stopy.

Miliardy (Billions)

V spletitej dráme o mocenskej politike v newyorskom svete veľkých financií hrajú nebezpečnú hru geniálny kráľ špekulatívnych investičných fondov Bobby "Axe" Axelrod (Damian Lewis) a drzý prokurátor Chuck Rhoades (Paul Giamatti).

V piatej sérii, ktorá štartuje na HBO GO v pondelok 4. mája, sa zhubná rivalita medzi nimi prejaví v plnej sile. Zároveň sa na scéne objavia ďalší nepriatelia s cieľom vytrieskať zo všetkého maximum.

Bolesť a sláva (Dolor y gloria)

Typický Almodóvarov film: dvaja jeho najobľúbenejší herci, veľa emócií, nostalgie, farieb a štýlu... Salvator Mallo (Antonio Banderas bol za túto úlohu nominovaný prvýkrát na Oscara) je slávny filmový režisér, ktorého svet sa rúca. Cíti len prázdnotu, nie je schopný tvoriť a ak chce ďalej žiť, musí nájsť nejaký dôvod.

Shazam!

V každom z nás drieme superhrdina a k jeho prebudeniu stačí len kúsok mágie. V prípade štrnásťročného Billyho Batsona (Asher Angel) stačilo zakričať jediné slovo - Shazam! - a  chlapec sa zmení na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Pod vyrysovanými svalmi však zostala duša dieťaťa a tak sa superhrdina púšťa do všetkého, čo by robil každý teenager, keby bol obdarený superschopnosťami. Vie lietať? Má röntgenové videnie? Dokáže vrhať blesky?

Veľká (The Great)

„Som vydatá za idiota,“ posťažuje si svojmu manželovi (teda spomínanému idiotovi) mladá romantička, ktorá pred časom prišla plná ideálov do Ruska uzavrieť dohodnutý sobáš s náladovým cárom Petrom. Dievča dúfajúce v láskyplný a slnkom zaliaty život sa ocitne v nebezpečnom, zaostalom svete - a ten sa rozhodne zmeniť. Čo pre to musí urobiť? Zabiť manžela, poraziť cirkev, usmerniť armádu a získať dvor na svoju stranu...

Satirická komediálna dráma rozpráva o vzostupe outsiderky Kataríny Veľkej, z ktorej sa stala najdlhšie vládnuca panovníčka v dejinách Ruska. Tony McNamara (scenárista Favoritky nominovaný na Oscara) prichádza s antihistorickou, žánre ohýbajúcou výpravou naprieč Ruskom 18. storočia.

Penny Dreadful: Mesto anjelov (Penny Dreadful: City of Angels)

Spin-off pôvodného seriálu Penny Dreadful z prostredia viktoriánskeho Londýna sa odohráva v Los Angeles roku 1938. Keď mestom otrasie hrozná vražda, zapletú sa detektív Tiago Vega (Daniel Zovatto) a jeho partner Lewis Michener (Nathan Lane) do príbehu, ktorý odráža bohatú históriu Los Angeles, a to od budovania prvých diaľníc a tradičného mexicko-amerického folklóru, po nebezpečné špionážne akcie tretej ríše a rozmach rozhlasových bohoslužieb.

Angry Birds vo filme 2  (The Angry Birds Movie 2)

Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú zachrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím... 

Podfukárky (The Hustle)

Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú okúzľujúca Angličanka Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabaná Američanka Penny (Rebel Wilson). Tieto dve majsterky v zvádzaní a okrádaní mužov, sú jasným dôkazom, že ženské pokolenie netreba podceňovať, keď ide o peniaze.

V máji pokračuje tiež projekt #HBOGOLive - spoločné sledovanie seriálov prostredníctvom živého vysielania na Instagrame. Herci a herečky zo seriálov z produkcie HBO Europe (Pustina, Až po uši, Bez vedomia, Terapia) v ňom naživo sledujú a spomínajú a komentujú natáčanie sledovaných seriálov. Live stream party pokračuje vždy v utorok od 18:00 na instagramovom profile HBO_CZSK.

01 - Modified: 2020-04-13 12:42:12 - Feat.: 0 - Title: Filmová udalosť mesiaca: maratón 17 marveloviek odštartoval na HBO GO 02 - Modified: 2020-04-24 16:23:08 - Feat.: 0 - Title: Slováci na Netflixe. Aké seriály a filmy najviac sledujú? 03 - Modified: 2020-03-30 11:59:15 - Feat.: 0 - Title: Programové tipy HBO na apríl: Vtedy v Hollywoode, Lego príbeh 2 či Bludné kruhy 04 - Modified: 2020-01-28 09:05:05 - Feat.: 0 - Title: Seriálové novinky na HBO: Lákadlom tohto roka je dráma s Nicole Kidman 05 - Modified: 2020-01-25 19:39:45 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie seriály roku 2019, ktoré sa oplatí vidieť
01 - Modified: 2021-02-23 18:55:11 - Feat.: - Title: Wonder Woman 1984 bude mať premiéru na HBO Go. Kvôli pandémii skôr ako v kinách 02 - Modified: 2021-01-05 13:10:03 - Feat.: - Title: Sedem seriálových pokračovaní, ktoré by ste si v roku 2021 nemali nechať ujsť 03 - Modified: 2021-01-06 15:14:24 - Feat.: - Title: Desať očakávaných seriálových noviniek 2021 04 - Modified: 2020-12-30 15:12:13 - Feat.: - Title: 10 seriálov, s ktorými sme sa v roku 2020 rozlúčili 05 - Modified: 2020-12-28 06:54:59 - Feat.: - Title: Najzaujímavejšie pokračovania seriálov. Päť tipov, ktoré si zaslúžia pozornosť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:43