Kde inde môžete ráno surfovať a poobede sa lyžovať? V „Meste anjelov“ je to samozrejme možné. Okrem letných športov si na slnku užijete aj korčuľovanie alebo vianočný Disneylande či návštevu Universal Studios. Nádhernú scenériu poskytne aj akcia Newport Beach Christmas Boat Parade, ktorá návštevníkom poskytne aj pohľad na nádherne zdobené jachty, člny či kajaky a gurmáni si môžu vybrať z početných reštaurácií v prístave. A ak budete v tomto období v Los Angeles určite nepremeškajte každoročnú slávnosť Rose Parade, tiež známu ako Tournament of Roses Parade (alebo prehliadka/sprievod ruží). Štartuje vždy na Nový rok (alebo v pondelok 2. januára, keď Nový rok spadá na nedeľu). V sprievode nechýbajú vyzdobené vozy, kapely a jazdecké jednotky a neodmysliteľnou súčasťou týchto slávností je aj známy Rose Bowl. Rose Parade sa koná od 1. januára roku 1890 a ročne ho na viacerých kanáloch sledujú státisíce divákov v Spojených štátoch a milióny v rámci celého sveta.Pixabay
StoryEditor

V Hollywoode sa od piatka môžu nakrúcať filmy. Obnovenie výroby sa však očakáva až v septembri

11.06.2020, 14:25
Autor:
ČTKČTK
Kinosály v Spojených štátoch však zostanú aj naďalej zatvorené.

Úrady v Los Angeles oznámili, že v piatok sa môže obnoviť výroba filmov a televíznych relácií. Kinosály v Spojených štátoch však zostanú aj naďalej zatvorené, napísala agentúra Reuters.

Kinosály po celom svete sa uzavreli v polovici marca v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Rovnako tak sa zastavilo natáčanie filmov a televíznych relácií. Úrady v Los Angeles vo svojom stredajšom vyhlásení uviedli, že zatiaľ čo múzeá, hotely či posilňovne sa môžu otvoriť už tento piatok, kiná zostanú aj naďalej zatvorené.

Miestni predstavitelia svoje rozhodnutie nezdôvodnili. Oznámili však, že v okrese Los Angeles pribudlo 61 nových úmrtí v súvislosti s chorobou Covid-19, čo celkový počet zvýšilo na 2768. V oblasti je tiež celkom cez 67-tisíc nakazených.

​Rozbehnúť sa však opäť môže televízna a filmová produkcia, ktorá sa z veľkej časti sústreďuje v oblasti Los Angeles. Platia pre ňu ale novo vypracovaná pravidlá, napríklad povinné je rozsiahle testovanie na koronavírus a rovnako u hercov i členov celého štábu sú denne kontrolované prípadné symptómy. Aj keď filmové a televízne tímy dostali takto zelenú, v praxi sa však neočakáva, že by začali natáčať skôr ako v septembri, poznamenala agentúra Reuters.

Júlové filmové premiéry

Hollywoodske filmové štúdiá dúfajú, že budú kiná čoskoro otvorené, aby mohla začať tohtoročná sezóna filmových premiér. Spoločnosť Warner Bros. plánuje na 17. júla premiéru trileru režiséra Christophera Nolana s názvom Tenet, Walt Disney má zase 24. júla v pláne predstaviť divákom dlho očakávaný film Mulan, ktorý mal mať pôvodne premiéru už v marci.

Spoločnosť AMC Entertainment Holdings Inc, ktorá je najväčším prevádzkovateľom kinosál na svete, už v utorok uviedla, že v čase premiéry týchto dvoch filmov by už mali byť otvorené takmer všetky ich kiná v USA i Británii. Americký reťazec kín Cinemark zase plánuje už 19. júna otvoriť päť svojich kín v Texase, kde bude testovať nové bezpečnostné pravidlá.

01 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 02 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy 03 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga 04 - Modified: 2021-11-08 18:41:55 - Feat.: - Title: V Bratislave na ministerstve kultúry nakrúcali zahraniční filmári 05 - Modified: 2021-10-27 14:01:33 - Feat.: - Title: Šťastný nový rok 2: Tvorcovia zverejňujú oficiálny trailer filmu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:37