StoryEditor

Nový seriál TV Markíza prinesie neopozerané tváre

16.02.2022, 10:10
Autor:
michmich
Aj pri tretej tohtoročnej seriálovej novinke siahla televízia po licencovanom formáte. Pozrite si prvú upútavku.

Mladá česká herecká hviezda mieri na naše obrazovky v novom slovenskom seriáli. Vincent Navrátil, ktorý je mimochodom synom obľúbenej herečky Veroniky Žilkovej, sa bude snažiť svojím uhrančivým pohľadom a hereckým talentom získať priazeň slovenských televíznych divákov seriálom Svätý Max. A sekundovať mu budú aj ďalšie neopozerané herecké tváre.

Po odvysielaní všetkých dielov seriálu Šťastní vs. Šťastní tak preberá štafetu v stredajšom v prime time, a to od 9. marca 2022. Predplatitelia markizáckej streamovacej služby VOYO si môžu prvý diel pozrieť už o týždeň vopred, teda 2. marca. 

Po úspechu seriálu Druhá šanca a uspokojivých číslach už spomínaného seriálu Šťastní vs. Šťastní, siaha TV Markíza aj so svojou ďalšou seriálovou novinkou po licencovanom zahraničnom formáte. Nový rodinný seriál má priniesť komediálne prvky a netradičnú zápletku.

Pozrite si prvú upútavku:

Falošný farár zasahuje

Ústrednou postavou 10-dielneho seriálu je drobný kriminálnik Max, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stáva sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany. Až nečakane rýchlo zapadne do miestnej komunity, bude ovplyvňovať osudy členov farnosti a pomáhať riešiť ich problémy svojským a veľmi nekonvenčným spôsobom.

Popritom sa však ponorí ešte hlbšie do svojich vlastných problémov. Všetko navyše skomplikuje jeho rodiaci sa vzťah so šéfkou amatérskeho zboru farníkov Evou, ktorá je zároveň miestnou policajtkou. 

„Je to veľmi svieži, originálny seriál plný ľudskosti a zaujímavo vykreslených postáv. Opäť prinášame na obrazovky aj mladé herecké nádeje, ktoré tak majú jedinečnú šancu predviesť svoj talent,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Hlavnú úlohu falošného farára Maxa v seriáli stvárňuje mladý talentovaný český herec, režisér a producent Vincent Navrátil. Napriek tomu, že má iba 24 rokov, na konto si už pripísal viacero zaujímavých filmových, seriálových či divadelných rolí.

Zahral si napríklad aj v najnovšom filme oceňovaného českého režiséra Jana Hřebejka s názvom Veterán. Diváci si v rámci ponuky streamovacej služby VOYO môžu už teraz pozrieť minisériu s názvom Mušketýři, na ktorej sa Navrátil podieľal autorsky, producentsky aj herecky.

TV Markíza

Hrať na Slovensku je výzva

Vincent Navrátil ponuku v seriáli berie ako veľkú výzvu, no teší sa na ňu. „Hrať na Slovensku je pre mňa veľmi osviežujúce, pretože české a slovenské herectvo je trošku iné. Slováci to oveľa viac prežívajú, povedal by som, že až balkánsky. Na to som sa veľmi tešil, lebo často mi už prekážalo šedivé české herectvo a tešil som sa na tú slovenskú farebnosť,“ zhodnotil.

Aj v role policajtky Evy sa diváci môžu tešiť na mladú a neopozeranú tvár, zhostila sa jej herečka Martina Zábranská, pre ktorú ide o prvú veľkú seriálovú postavu. Mladú herečku môžete aktuálne registrovať aj vďaka seriálu Priznanie na RTVS, kde hrá v menšej hereckej úlohe Vanesu, dcéru majiteľa bazáru s autami, alebo z rozhlasového éteru pod prezývkou Maca.

Svoju premiéru v slovenskom seriáli bude mať vďaka Svätému Maxovi tiež ďalší mladý český herec Adam Mišík, ktorý si zahral Maxovho brata Adama.

V ďalších hlavných úlohách sa predstavia obľúbení herci Jana Kovalčíková, Anna Šišková, Matúš Kvietik, Lukáš Latinák či Marek Fašiang. Navyše sa v každej epizóde diváci uvidia aj silné herecké mená vo vedľajších roliach, ako napríklad Nela Pocisková, Peter Brajerčík, Zuzana Kocúriková, Milo Kráľ, alebo Helena Krajčiová.

Režisérskeho žezla sa zhostil Matúš Libovič, ktorý v minulosti pracoval aj na seriáloch ako Búrlivé víno, Oteckovia, Pán profesor či Druhá šanca. „Je to veľmi zaujímavý projekt s neopozeranými, mladými, ale zároveň talentovanými hercami v hlavných úlohách. Robiť s nimi je pre mňa príjemná nová skúsenosť a mám z toho naozaj radosť,“ pochvaľuje si Libovič.

Svätý Max vzniká v internej produkcii TV Markíza, väčšina lokácií seriálového mestečka Kralovany sa nakrúca v prostredí mesta Skalica a tamojšom nevysvätenom kostole. Ide o slovenskú adaptáciu úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Sankt Maik, ktorý ako formát medzinárodne distribuuje spoločnosť Fremantle.

Na seriáli sa autorsky podieľali aj scenáristky podvečerného rodinného seriálu Oteckovia Katarína Mikulíková a Hana Lasicová. Kým Hana Lasicová zostala verná scenáristike, Katarína Mikulíková sa tentoraz zhostila pozície kreatívnej producentky.

TV Markíza

01 - Modified: 2022-02-05 19:38:56 - Feat.: 0 - Title: Druhá šanca vystrelila na najsledovanejší program roka 02 - Modified: 2022-02-07 10:40:33 - Feat.: 0 - Title: Televízny január: Ťahúňom sledovanosti boli seriály. Každá televízia už má svoj hit 03 - Modified: 2022-01-18 05:46:17 - Feat.: 0 - Title: RTVS uviedla nový seriál Priznanie. Otvára v ňom citlivé témy 04 - Modified: 2022-02-21 15:05:08 - Feat.: 0 - Title: Jedenástka súťažiacich v Let's Dance je známa. V hviezdnej zostave sú aj nečakané mená
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:07