StoryEditor

Ringier dokončil kúpu médií na Slovensku a ďalších krajinách

17.02.2022, 13:40
Autor:
redred
Na Slovensku je spomedzi platforiem Ringieru lídrom spravodajská platforma Aktuality.sk.

Po schválení protimonopolnými úradmi v jednotlivých krajinách, spoločnosť Ringier dokončila akvizíciu akcií Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku a v pobaltských štátoch, ktorá bola oznámená 28. júla 2021. Táto transakcia znamená pre Ringier ďalší krok vpred vo svojej medzinárodnej rastovej a investičnej stratégii v rámci online inzertných portálov a médií.

Holdingové spoločnosti na Slovensku, v Maďarsku a Srbsku budú po novom pôsobiť pod značkou Ringier. Zhruba 90 lokálnych mediálnych titulov (printových a online) a 20 online inzertných značiek si zachovajú svoju súčasnú podobu. Skupina Ringier sa tak stala mediálnym lídrom v deviatich krajinách strednej a východnej Európy, informovala spoločnosť v tlačovej správe.

Na Slovensku je spomedzi platforiem Ringieru lídrom spravodajská platforma Aktuality.sk s viac ako 3 miliónmi používateľov, ďalej sú online inzertné portály Nehnuteľnosti.sk pre segment nehnuteľností a Autobazar.EU pre autá. Tieto značky zastrešuje spoločnosť United Classifieds.

V Maďarsku má silnú pozíciu bulvárny denník Blikk a v Srbsku je digitálnou jednotkou už desať rokov Blic. S Profession.hu v Maďarsku a CV Keskus v pobaltských štátoch bude odteraz Ringier prevádzkovať aj významné online pracovné portály v týchto krajinách. Na poľskom trhu zostanú spoločnosti Axel Springer a Ringier aktívne ako partneri a budú naďalej spoločne prevádzkovať mediálne značky a online inzertné portály.

Ringier

Ringier AG je švajčiarska mediálna spoločnosť pôsobiaca v Európe, Ázii a Afrike. Jej portfólio zahŕňa približne 110 dcérskych spoločností v oblasti tlače, digitálnych médií, rádií, predaja vstupeniek, zábavy, elektronického obchodu a popredných online inzertných portálov pre autá, nehnuteľnosti a pracovné miesta.

Rodinná spoločnosť bola založená v roku 1833 ako vydavateľstvo a tlačiareň, v posledných rokoch neustále investuje do digitalizácie a globálnej expanzie. V roku 2020 mala spoločnosť 6 800 zamestnancov pôsobiacich v 18 rôznych krajinách.

01 - Modified: 2022-08-02 10:37:00 - Feat.: - Title: Ringier spustil nový spravodajský portál Koktejl.sk 02 - Modified: 2017-11-07 08:32:08 - Feat.: - Title: Veľké preskupenie síl na mediálnom trhu je realitou: Ringier predáva Nový Čas Siekelovi, magazíny Pente
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 15:39