archív
StoryEditor

RTVS má nového riaditeľa programu v televízii

31.07.2020, 12:23
Autor:
(pš)(pš)
Po Marekovi Ťapákovi prichádza ďalší divadelný a filmový režisér.

Koncom júna RTVS oznámila, že z pozície programový riaditeľ v televízii odchádza Marej Ťapák. Dočasne, túto sekciu viedol Jozef Hajko, ktorý je vo verejnoprávnej inštitúcii zodpovedný za šport. Od augusta sa novým programovým riaditeľom televízie v RTVS stáva divadelný a filmový režisér Anton Šulík.

„Televíziu mám rád a vďaka otcovej práci herca som v nej prežil veľkú časť svojho detstva. Som rád, že teraz môžem tejto inštitúcii skutočne pomôcť svojou skúsenosťou a poznaním," hovorí o svojich plánoch nový šéf programu Anton Šulík.

Šulík považuje ponuku na pozíciu programového riaditeľa RTVS ako šancu na nové nastavenie a zlepšenie programovej ponuky pre dnešného diváka, pre odkrytie rezerv a hlavne vytvorenie ďalších kreatívnych impulzov. "RTVS považujem za jeden z najslobodnejších priestorov v audiovizuálnej tvorbe. V súčasnosti je jedným z najväčších producentov na mediálnom trhu, ktorý za svojich 65 rokov existencie vychoval v audiovizuálnom priemysle desiatky generácií profesionálov a odborníkov,“ vyjadril sa nový šéf programu televízie.

Na spoluprácu sa teší aj súčasný generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, ktorý je presvedčený, že "dlhoročné profesionálne skúsenosti v oblasti divadla, televízie, ako aj vedenia kultúrnych inštitúcií Antona Šulíka budú významným prínosom pre RTVS."

Kto je Anton Šulík? Absolvoval divadelnú a rozhlasovú réžiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a v štúdiu pokračoval na poľskej Akadémii dramatických umení Ludvíka Solského v Krakove. Pôsobil ako riaditeľ žilinského Bábkového divadla, neskôr viedol oddelenie zábavy a hudby v Slovenskej televízii. V rokoch 2012 – 2019 pôsobil ako riaditeľ Mestského divadla v Žiline, kde predtým vykonával aj funkciu poslanca miestneho mestského zastupiteľstva (1998 – 2012).

Anton Šulík pre RTVS režíroval reláciu Aleny Heribanovej Anjeli strážni, pre Markízu napríklad seriál Detektív Dušo, či seriál Rex, príležitostne spolupracoval aj na tvorbe seriálov Mesto tieňov či Búrlivé víno a ďalšie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:19