StoryEditor

Jeseň v RTVS: Nová talkšou Boris a Brambor, ale aj návrat Milujem Slovensko či Záhad tela

19.08.2020, 17:20
Autor:
redred
Na obrazovky sa vrátia aj priame prenosy zo športových podujatí.

RTVS ponúkne na jeseň premiérové časti obľúbených zábavných a diskusných relácií, nebudú chýbať filmové a seriálové premiéry, výpravné dokumenty a ďalšie novinky. Medzi ne bude patriť od októbra aj nová športová súťažná šou Tak určite s Marcelom Forgáčom a talkšou Boris a Brambor s Borisom Valábikom a Mariánom Gáboríkom.

Dvojka prinesie premiérové série výpravných seriálov Katarína Veľká a tretiu sériu Príbehu služobníčky. Novými jesennými formátmi Trojky budú talkšou Klub s Katarínou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom a na obrazovky sa dostane aj obľúbená rozhlasová Nočná pyramída.

„Jesenná programová ponuka RTVS je skutočne pestrá a verím, že zaujímavé tituly si v nej dokážu nájsť všetky skupiny divákov a poslucháčov. Výroby premiérových programov a relácií prebiehali počas celého leta a pokračujú v rámci maximálnych výrobných kapacít RTVS. Diváci sa môžu tešiť na množstvo nového televízneho a rozhlasového obsahu. RTVS je pripravená aj na prípadnú druhú vlnu pandémie, kedy je schopná okamžite reagovať a prispôsobiť vysielanie aktuálnym požiadavkám vyplývajúcim zo situácie a štatútu verejnoprávneho média,“ hovorí Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.

„Programová línia, ktorá je pripravená pre jesenné vysielanie, reflektuje aktuálne obdobie. Táto doba je pre všetkých pomerne náročná, a práve preto sa snažíme priniesť divákom program, pri ktorom si oddýchnu, sprostredkovať im dávku zábavy a uvoľnenia. Dvojka odvysiela sériu kvalitných filmov a dokumentov zameraných na náročnejšieho diváka. Ten si bude môcť vychutnať príjemný „kinozážitok“ pri obrazovke v pohodlí domova. Nezabúdame ani na najmladšieho diváka - deti a mládežníkov, pre ktorých sme tiež vytvorili televízny priestor s koncentrovanou dávkou pohody, zamyslenia a uvoľnenia. Seniorov poteší tretí televízny okruh, v ktorého programe majú možnosť sa vrátiť k reláciám, ktoré im robili radosť v minulosti, ako napríklad detektívny seriál Chobotnica s legendárnym komisárom Cattanim,“ zhrnul koncept jesennej vysielacej štruktúry Anton Šulík, riaditeľ programových služieb Slovenskej televízie.

Jeseň na Jednotke v znamení zábavy a filmových premiér

RTVS

​​Pondelky budú na Jednotke už tradične patriť európskym filmom. V septembri to budú talianske komédie My a Giulia, S chuťou Toskánska a Babička v mrazničke. V utorky sa na obrazovky Jednotky vráti  cestovateľská štvorica Marián Čekovský, Juraj „Šoko“ Tabaček, Dominika Kavaschová a Jana Kovalčíková, ktorá sa pod vedením Borisa Valábika vyberie s divákmi objavovať zaujímavé kúty Slovenska v S úsmevom po Slovensku. Cestovateľskú šou doplní v druhom programovom okne premiéra ruského špionážneho seriálu Spiaci agenti

Napätie ovládne vysielanie Jednotky aj v stredu večer, ktorý bude patriť premiérovým častiam francúzskej detektívnej série Vraždy v...

Od začiatku októbra bude utorkový večer patriť dvom novým formátom - športovej súťažnej šou Tak určite s moderátorom Marcelom Forgáčom, ktorú doplní v podobe talkšou populárny podcast Boris a Brambor dvojice Borisa Valábika a Mariána Gáboríka.

RTVS

​Vo štvrtok sa na obrazovky po letnej pauze vráti talkšou Zlaté časy, v ktorej Elena Vacvalová a Milan Lasica privítajú aj Veroniku Žilkovú, Jaromíra Hanzlíka, Fera Mikloška či Emmu Drobnú.

Piatkový večer sa bude niesť v znamení zábavy, na obrazovky sa v úspešnej šou Milujem Slovensko vracia kapitánsky tandem Adela Vinczeová a Daniel Dangl. Neskorší piatkový večer bude patriť premiérovým častiam gastronomického cestopisu Cestou necestou, ktoré odštartujú septembrové špeciály venované káve, vínu, grilovaniu a rybám.

​Soboty sú vyhradené pre Záhady tela s moderátorom Mariánom Miezgom. Nová séria prinesie tematické rozdelenie tímov a ich publika. Proti sebe si tak zasúťažia napríklad kuchári a hokejisti, boxeristi a tanečníci, či motorkári a členovia filharmónie. Sobotný večer doplnia premiérové epizódy relácie  Neskoro večer s Petrom Marcinom a jeho hosťami.

V nedeľné podvečery pripraví Kamila Magálová v Tajomstve mojej kuchyne nové recepty a večery sú v septembri vyhradené filmovým minisériám svetovej produkcie. Z filmových premiér Jednotka uvedie v septembri Nech je svetlo režiséra Marka Škopa, ktorý sa na obrazovky dostane 9. septembra po skončení priameho prenosu odovzdávania filmových cien Slnko v sieti. V novembri to bude československý triler Amnestie Jonáša Karáska a trojdielna miniséria Herec režiséra Petra Bebjaka. 

Rozšírené spravodajstvo a návrat športu

V jesennej vysielacej štruktúre bude na Jednotke rozšírené spravodajstvo a publicistika o pravidelné večerné a nočné bloky. V pondelok po relácii Reportéri budú nasledovať Nočné správy, od utorka do štvrtku to budú Správy a komentáre a v piatok Nočné správy.

Na obrazovky sa vracajú aj športové podujatia a diváci Jednotky sa môžu tešiť na Ligu národov (už 4. a 7. septembra) aj Baráž Euro 2020. Jednotka prinesie divákom aj priame prenosy z odovzdávaní ocenení OTO (5. septembra), Slnko v sieti (9. septembra) a ďalších.

Premiéry dokumentov a výpravné seriály na Dvojke

Jesenný program na Dvojke bude patriť premiérovým dokumentom zo slovenskej aj svetovej produkcie aj novým častiam výpravných seriálov. Športových fanúšikov čakajú priame prenosy zo športových podujatí – Tour de France, Fortuna liga, Kaufland SuperCup, WTA Tour a ďalších.

Dokumentom budú patriť utorky a stredy. Na obrazovky sa dostanú Hitlerov posledný vzdorPosadnutý celebritou zo života slávnych osobností ako Madonna, Ronald Reagan, Gianni Versace či Steven Spielberg a priestor dostanú tiež výpravné dokumentárne série z produkcie BBC. Jeseň prinesie aj novú sériu dokumentárneho projektu Pavla Barabáša venovanú Slovensku Dialóg s planétou Slovensko.

RTVS / Dynastie

​V piatok prinesie Dvojka divákom premiérové časti pôvodnej dokumentárnej série Família, po ktorých sa na obrazovky v repríze druhej série vráti výpravný historický seriál Katarína Veľká, na ktorý plynulo naviaže premiérová tretia séria.

Od 25. septembra sa vrátia premiéry talkšou Trochu inak s Adelou, v ktorej moderátorka Adela Vinczeová privíta medzi inými napríklad Jaroslava Dušeka, Dominiku Kavaschovú, Borisa Valábika alebo Magnusa MacFarlane-Barrowa. Sobotný večer je vyhradený pre talkšou Aleny Heribanovej Anjeli strážni nasledovanú premiérou tretej série seriálového hitu Príbeh služobníčky.

Tretí programový okruh RTVS prinesie na jeseň dva nové pôvodné programy – magazín pre seniorov Klub s Katarínou Brychtovou a Marcelom Hanáčkom a Nočnú pyramídu, ktorú diváci poznajú z rozhlasového vysielania RTVS.

Viac o jesenných televíznych novinkách si môžete prečítať v novom vydaní magazínu Stratégie, ktoré práve prichádza do predaja.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:32