StoryEditor

12 filmových tipov na september: hrané disneyovky, horory, drámy aj romantické komédie

27.08.2020, 20:00
Autor:
redred
Prinášame tipy na filmové premiéry, ktoré uvedú kiná v septembri.

Mulan

Príbeh Mulan, ktorá vstúpi preoblečená za muža do cisárskej armády, aby zachránila česť rodiny, poznajú diváci z úspešnej animovanej rozprávky. Teraz sa vracia na plátna kín v hranej verzii s medzinárodným obsadením, ktorú nakrútila novozélandská režisérka Niki Caro. Režisérka sa presadila najmä snímkami Pán veľrýb a McFarland: Útek pred chudobou. Mulan mala mať premiéru už v marci, kvôli pandémii nového koronavírusu bola odložená a prichádza do kín 4. septembra.

Pinocchio

Druhou septembrovou novinkou, ktorú poznáme aj ako kreslenú disneyovku, je rozprávka o rezbárovi Geppettovi, ktorý vychováva bábku Pinocchia ako vlastného syna. Pinocchio ako nie práve najposlušnejší chlapec sa nechá ľahko naviesť na darebáctva, vďaka ktorým prežíva veľké množstvo rôznych dobrodružstiev. V taliansko-britskej verzii klasickej rozprávky stvárnili hlavné postavy Marcello Fonte a Roberto Benigni.

Noví mutanti (New Mutants)

Twentieth Century Studios v spolupráci s Marvel Entertainment uvádzajú hororový thriller, ktorý režíroval Josh Boone a scenár napísal Josh Boone spolu s Knate Lee. Vo filme sa stretla pôsobivá plejáda nastupujúcich mladých hercov známych z populárnych sérií Stranger Things alebo Game of Thrones ako napríklad Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Henry Zaga a Blu Hunt.

Narušený (Unhinged)

Nikdy neviete, kto sedí vo vedľajšom aute, a čo môže spôsobiť jedno obyčajné zatrúbenie na križovatke. Držiteľ Oscara Russell Crowe si zahral frustrovaného muža, z ktorého sa za volantom na preplnených cestách stane nepríčetný psychopat. Keď na neho na križovatke zatrúbi Rachel (Caren Pistorius), ktorá sa ponáhľa do práce, rozhodne sa jej udeliť životnú lekciu. A začína sa smrteľne nebezpečná hra na mačku a myš.

Greenland: Posledný úkryt

Katastrofický film, v ktorom sa ľudstvo snaží prežiť a zachrániť sa pred ničivou kométou blížiacou sa k Zemi. Panika sa stupňuje, prestávajú platiť základné princípy ľudskosti a všade vládne bezprávie. Gerard Butler sa snaží zachrániť svoju rodinu a s manželkou a synom sa vydáva na strastiplnú cestu, aby sa dostali na posledné bezpečné miesto na svete. V úkryte však nie dosť miesta pre všetkých a šanca na záchranu sa zmenšuje každou minútou.

The King’s Man: Prvá misia

Keď sa dá dohromady banda najhorších tyranov a zločincov histórie, aby rozpútali zničujúcu vojnu, potom jeden muž musí súperiť s časom, aby ich spiknutie prekazil. Prequel k prvému filmu King’s Man: Tajná služba je zasadený do prostredia prvej svetovej vojny, do začiatkov tejto štýlovej britskej tajnej služby.

Staříci

Dvaja bývalí politickí väzni vo vyššom veku sa vydávajú v obytnom aute naprieč republikou. Ich cieľom je vypátrať a zabiť komunistického prokurátora z 50-tych rokov, ktorý nikdy nebol za svoje činy oficiálne potrestaný. Česko-slovenská dráma režisérov Martina Dušeka a Ondřeja Provazníka získala Ceny českej filmovej kritiky za najlepší film, najlepšiu réžiu a najlepšieho herca (Jiří Schmitzer).

After: Sľub (After We Collided)

Úspech knižnej série After sa preniesol aj na filmové plátna a po úspešnom filme After: Bozk prichádza do kín pokračovanie s názvom After: Sľub. Na scenári tentokrát pracovala priamo autorka knižných predlôh Anna Todd, čo fanúšikom sľubuje väčšiu vernosť knihám. Osudová láska Tessy a Hardina prejde divokým vývojom i zradou a čaká ju naozajstná skúška ohňom. Prvá časť s názvom After: Bozk zaznamenala v slovenských kinách podobný divácky úspech ako úvodný diel ságy Twilight.

Bábovky

Česká romantická komédia nakrútená podľa knižného bestselleru Radky Třeštíkovej rozpráva o tom, že všetci sme navzájom prepojení a vďaka tomu aj malé veci dokážu niekedy pohnúť svetom. Pod scenár sa podpísala autorka knižnej predlohy a režisér filmu Rudolf Havlík. Je to už ich druhá spolupráca, podľa ich prvého spoločného scenára natočil režisér Havlík komédiu Po čom muži túžia.

V hlavných úlohách Báboviek sa predstavia Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Marek Taclík, Barbora Poláková, Táňa Pauhofová, Rostislav Novák ml., Jiří Langmajer, ktorých doplnia aj predstavitelia nastupujúcej hereckej generácie Denisa Biskupová, Kristýna Podzimková a Brigita Cmuntová.

Palm Springs

Počas svojej nedobrovoľnej účasti na svadbe stretne Nyles hlavnú družičku Sarah. Po tom, čo ju zachráni od tragického príhovoru, začne ju priťahovať svojím „mámvpažizmom“. Ich spontánny sex je prerušený neočakávanou udalosťou, vďaka ktorej Sarah začne chápať, že na ničom v podstate nezáleží a pustia sa do sabotovania svadobnej zábavy. Romantická komédia má v kinách premiéru 10. septembra.

Ako dostať deda z domu (The War with Grandpa)

Filmovými hviezdami nabitá rodinná komédia o neľútostnej vojne vnuka a jeho starého otca v podaní Roberta de Nira. Peter je nadšený, keď sa dozvie, že dedko Ed bude bývať s ním a jeho rodinou v jednom dome. Ale len do chvíle, kým sa Ed nenasťahuje do jeho detskej izby. Peter s pomocou kamarátov vymýšľa najrôznejšie spôsoby, ako dedka vyštvať z domu. Ten sa však len tak ľahko nevzdáva. Do vojny sa zapletú aj Uma Thurman, Christopher Walken a Jane Seymour.

Ženská pomsta

V septembri má premiéru aj nová komédia Dušana Rapoša o mužskej kríze stredného veku a ženskej solidarite. Tri ženy v zrelom veku sa stretnú na skupinovej psychoterapii, kde riešia rovnaký problém - neveru manželov. Rozhodnú sa, že lepšie, než drahé sedenie u psychoterapeuta, bude pomsta a pre svojich neverných manželov pripravia skutočné peklo na zemi. V hlavných úlohách sa predstavia Mahulena Bočanová, Eva Vejmělková, Jana Paulová, Robert Jašków, Miroslav Etzler a Petr Rychlý.

01 - Modified: 2020-08-27 18:03:24 - Feat.: 0 - Title: 10 zaujímavostí o filme Tenet: Skutočný výbuch bol lacnejší ako za pomoci digitálneho efektu 02 - Modified: 2020-08-13 12:18:16 - Feat.: 0 - Title: Augustové filmové novinky a 10. výročie populárneho filmu 03 - Modified: 2020-08-12 10:07:43 - Feat.: 0 - Title: Film Bábovky a jeho hrdinovia sa predstavujú v novom traileri 04 - Modified: 2020-08-11 18:29:08 - Feat.: 0 - Title: Do kín prichádza dráma Fatima, slovenskí diváci ju uvidia medzi prvými na svete 05 - Modified: 2020-07-24 17:20:54 - Feat.: 0 - Title: Dobrodružné leto pre celú rodinu: pozrite si trailer k novému filmu Letní rebeli
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:54