Facebook Kristiána Čekovského
StoryEditor

Kristián Čekovský podozrieva TASR z prelievania štátnych peňazí do súkromných rúk

17.10.2020, 23:54
Autor:
(pš)(pš)
TASR sa bráni, poslanec svojím slovníkom poškodzuje renomovanú inštitúciu.

Predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá Kristián Čekovský podal trestné oznámenie pre podozrenie z prelievania štátnych peňazí z TASR do súkromných rúk. Oznámil to na svojom facebooku, prostredníctvom statusu a videa zároveň.

Podľa Čekovského "v tomto konkrétnom prípade hovoríme nielen o podozreniach, ale aj o dôkazoch, že osoby spojené s TASR, ktorú si platia všetci občania, prelievali štátne peniaze do súkromných vreciek prostredníctvom ďalších spoločností TERAZ MEDIA a IMPRE MEDIA.Je len otázkou, či týmto spôsobom nedochádzalo aj k splácaniu investície, ktorej cieľom bolo vo voľbách v roku 2016 dostať SNS za každú cenu do parlamentu," napísal poslanec OĽaNO na svoju facebook stránku.

TASR sa bráni, pre O mediach poskytla vyjadrenie: Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) dôrazne protestuje voči obvineniam i slovníku, ktorý použil predseda mediálneho výboru parlamentu Kristián Čekovský v tlačovej správe OĽaNO ohľadom podania trestného oznámenia na Generálnu prokuratúru „za činnosť vo verejnoprávnej TASR a spriaznených spoločnostiach od roku 2013 až doteraz“. Podľa TASR poslanec zvolil expresívny slovník, ktorý poškodzuje renomovanú inštitúciu.

Agentúra TASR je verejnoprávnou a apolitickou inštitúciou a nemieni byť súčasťou politického zápasu. Ak má poslanec Čekovský v úmysle realizovať akékoľvek zmeny v činnosti verejnoprávnych médií, má na to podľa názoru TASR používať politické prostriedky, najmä možnosť legislatívnej iniciatívy v Národnej rade Slovenskej republiky. Aj v tomto kontexte bude TASR ústretová a súčinná.

Kristián Čekovský vo svojom statuse naznačuje, že tieto pochybnosti v oblasti hospodárenia sa týkajú bývalého šéfa a súčasného generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka. Pripomeňme, že Kristián Čekovský pôsobil v RTVS, no v roku 2018 musel z verejnoprávnej inštitúcie odísť.

Na činnosť, vrátane hospodárenia oboch inštitúcií, tak RTVS, ako aj TASR, dohliadajú jednotlivé rady. Pre TASR je to Správna rada TASR, pre RTVS - Rada RTVS.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 22:15