#AllForJan Award
StoryEditor

#AllForJan Award otvára nový ročník súťaže. Európski novinári môžu predkladať svoje nominácie

16.12.2020, 14:50
Autor:
redred
Víťazi druhého ročníka súťaže o #AllForJan Award budú známi 25. februára.

Spoločnosť Ringier Axel Springer Media vyhlasuje výzvu na prihlásenie sa do druhého ročníka súťaže #AllForJan Award. V súťaži budú ocenené články s najlepším mediálnym pokrytím, výnimočné a odvážne spravodajstvo so značným dopadom na spoločnosť a inovatívne spôsoby priblíženia príbehu verejnosti.

Ocenenie #AllForJan Award bude udelené pri príležitosti tretieho ročníka Media for Freedom Summit (predtým: Press Freedom Conference), ktorý sa uskutoční online 25. februára.

Súťaž #AllForJan Award organizuje spoločnosť Ringier Axel Springer Media. Cena sa udeľuje novinárom v strednej a východnej Európe, ktorí vo svojej profesionálnej práci zostávajú verní hodnotám ako otvorenosť, odvaha a nekompromisné spravodajstvo o spoločensky dôležitých témach. 

Súťaž hodnotí tlačové, rozhlasové, televízne a internetové materiály, uverejnené alebo odvysielané v médiách počas tohto roka. Prihlásené príspevky vyhodnotí a následne vyberie víťaza súťaže porota zložená z odborníkov a rešpektovaných osobnosti médií.

Členmi poroty sú: Věra Jourová, podpredsedníčka Európskej komisie; Lech Wałęsa, bývalý poľský prezident a prodemokratický aktivista; Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk (predseda poroty); Mark Dekan, CEO spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG; Valdo Lehari jr., podpredseda ENPA; Iveta Radičová, dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave.

Cena je pomenovaná po globálnom hnutí #AllForJan

Hnutie #AllForJan vzniklo po vražde novinára Jána Kuciaka zabitého vo februári 2018. Ocenenie vzniklo na počesť jeho práce a pamiatky. Slovenský investigatívny novinár Ján Kuciak pracoval pre Aktuality.sk a zameriaval sa hlavne na vyšetrovanie daňových podvodov slovenských podnikateľov s prepojením na popredných slovenských politikov. Spolu so snúbenicou Martinou Kušnírovou boli zavraždení vo februári 2018 v ich dome.

V prvom ročníku súťaže #AllForJan Award sa porota rozhodla oceniť Tomasza a Mareka Sekielskeho za dokument „Len to nikomu nehovor“. 

Ceny v druhom ročníku #AllForJan Award sa budú odovzdávať na Media for Freedom Summite. Konferencia, venovaná súčasným hrozbám slobodných a nezávislých médií, ako sú politické tlaky, cenzúra, nenávistné prejavy a rozsiahle dezinformácie v digitálnom priestore, sa uskutoční z dôvodu pandémie COVID-19 online 25.

01 - Modified: 2020-01-22 10:19:45 - Feat.: 0 - Title: V súťaži #AllForJan udelili prvý raz medzinárodnú novinársku cenu
01 - Modified: 2020-01-22 10:19:45 - Feat.: - Title: V súťaži #AllForJan udelili prvý raz medzinárodnú novinársku cenu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:28