StoryEditor

Televízie odštartujú prvé novinky začiatkom januára. Ktoré seriály uvedú ako prvé?

29.12.2020, 08:00
Autor:
hrnhrn
V prvom týždni nového roka prejdú televízie na novú programovú štruktúru. Pozrite si prvé upútavky.

Televízie začínajú uvádzať nové projekty od prvého týždňa nového roka. Markíza, Joj aj Jednotka uvedú po jednej seriálovej novinke, nebudú chýbať ani pokračovania Oteckov či Nového života.

Komediálna novinka Markízy

Televízia Markíza prinesie v januári prvú zo svojich seriálových noviniek. Osemdielny seriál Najhorší deň môjho života dostane priestor v štvrtkové večery od 7. januára. Komediálny seriál je plný nedorozumení a vzťahových katastrof, ktoré sprevádzajú novinára Marcela (Roman Poláčik) pred svadbou s Mel (Kristína Svarinská). V réžii Petra Hofericu sa predstavia aj Jozef Vajda, Zdena Studenková či Dominika Kavaschová.

Najhorší týždeň môjho života je slovenskou adaptáciou britského komediálneho seriálu The Worst Week of My Life, ktorý v rokoch 2004-2006 vysielala stanica BBC One. Seriál bol mimoriadne populárny, jeho 1. sériu sledovalo v priemere päť miliónov divákov, pozitívne hodnotený bol aj kritikmi. V roku 2006 získal nomináciu na prestížnu cenu BAFTA za najlepšiu situačnú komédiu. Lokálne verzie seriálu vznikli napríklad aj v Nemecku, USA, Taliansku, Rumunsku či Grécku.

Oteckovia sa vrátia na obrazovky v pondelok 11. januára. Dovtedy bude patriť podvečerné vysielanie novým častiam Rodinných prípadov.

Januárovou novinkou Markízy budú aj nové časti českej Zámeny manželiek s novými pravidlami, ktoré dostanú priestor na obrazovke v utorkové večery. Ostatné večery pracovného týždňa aj víkendy na Markíze budú v januári filmové.

Viac o nových projektoch Markízy na rok 2021 si môžete prečítať v tomto článku:

Sobotné večery na Joj s Bodkou

Televízia JOJ odštartuje 9. januára svoj nový komediálny seriál Bodka, v ktorom sa život ľudí prelína s ríšou psov. Desaťdielny seriál naplánovala, rovnako ako v závere jesene Uhorčíka, na sobotné večery. Seriálovými hrdinami sú detektív Šimon (Róbert Jakab) a pes Bodka. Obaja najskôr pracujú na kriminálke. Keď ich vyhodia, založia si televíziu pre psov a neskôr detektívnu kanceláriu. V ďalších úlohách sa predstavia Marián Labuda ml., Zuzana Vačková, Ondrej Kovaľ a ďalší.

Od 19. januára sa na utorkové a štvrtkové obrazovky Jojky vráti Nový život. V tretej sérii seriálu sa Paľo a Lucia stávajú rodičmi a znovu začínajú nový život. Pre Paľa je však povolanie otca najťažšie zo všetkých. Prvý pokus s Leou vzdal a druhú šancu tak chce využiť naplno. K rodičovstvu však kráča dookola skratkou, ktorá je „podstatne menej pohodlná, zato však výrazne dlhšia“. V utorok doplnia Nový život v druhom programovom okne nové časti zábavnej relácie S pravdou von.

Podvečerné vysielanie na Jojke bude patriť od 4. januára kuchárskej reality šou Bez servítky, v ktorej každý týždeň pätica ľudí predvedie svoje kuchárske umenie. Pred ňou bude uvádzať český seriál televízie Prima Modrý kód z prostredia urgentného príjmu.

Viac o nových projektoch televízie JOJ na rok 2021 si môžete prečítať v tomto článku:

​Osobnosti formujúce dejiny Slovenska na Jednotke

Seriálovou novinkou Jednotky bude od utorka 12. januára dramatický nemecký seriál Ordinácia s výhľadom na more. Deväťdielny seriál sleduje príbeh doktorky Nory Kaminskej, ktorá si zakladá nový život na Rujane, najväčšom ostrove severného Nemecka. Doplní je trojdielna britská dráma Trauma od Mika Bartletta, v ktorej sa dva odlišné životy otcov pretnú v jednom tragickom bode. Stredy budú od 13. januára patriť pokračovaniu francúzskeho cyklu Vraždy v..., ktoré doplní repríza Súmraku bossov o mafii na Slovensku. 

RTVS / Ordinácia s výhľadom na more

​Nedele od 10. januára budú patriť pokračovaniu série Slovenský panteón, ktorá prináša príbehy osobností, ktoré formovali dejiny Slovenska. V januári tvorcovia predstavia Antona Srholca, Ľudovíta Štúra či Jánošíka. Príbeh najslávnejšieho slovenského zbojníka doplní premiéra filmu Agnieszky Holland Jánošík - Pravdivá história. V zatiaľ poslednej filmovej verzii príbehu o Jánošíkovi sa predstavia Václav Jiráček, Marián Labuda a Ivan Martinka.

Tradičná sobotná zábava sa vráti na obrazovku Jednotky od 16. januára. Vyskladaná bude z osvedčenej kombinácie programov: Záhady tela, Pumpa, Neskoro večer a Boris & Brambor špeciálZlaté časy sa vrátia vo štvrtok 14. januára spolu so špeciálom Cestou necestou. Reportéri budú späť od pondelka 18. januára.

01 - Modified: 2020-12-29 09:12:44 - Feat.: 0 - Title: Silvester bude pod taktovkou zábavných šou. Televízie pripravili ich špeciálne vydania 02 - Modified: 2020-12-23 08:15:29 - Feat.: 0 - Title: Sviatočné tipy na filmové premiéry na televíznych obrazovkách 03 - Modified: 2021-01-15 13:00:10 - Feat.: 0 - Title: Novoročná nádielka pre milovníkov seriálov na Doma: Spútaný motýľ a Chicago Med 04 - Modified: 2021-01-17 15:57:28 - Feat.: 0 - Title: Ťahákom televízie Joj budú Slovania. Pozrite si nový trailer 05 - Modified: 2020-11-02 13:30:10 - Feat.: 0 - Title: Televízie nakúpili zahraničné seriály. Uvedú Mladého Sheldona, Deception či Next
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:57