StoryEditor

Markíza a TA3 odvysielajú v sobotu priamy prenos z poslednej rozlúčky s britským princom Philipom

15.04.2021, 16:10
Autor:
redred
Mimoriadnymi reláciami budú sprevádzať moderátori v spoločnosti zaujímavých hostí.

Televízia Markíza v sobotu, 17. apríla 2021 so začiatkom o 15:25 hod., zaraďuje do svojho vysielania mimoriadnu reláciu s názvom Rozlúčka s princom Philipom. V priamom prenose v nej divákom sprostredkuje poslednú rozlúčku s jeho kráľovskou výsosťou princom Philipom, vojvodom z Edinburghu. Naživo ju slovenským divákom prinesie aj televízia TA3 v mimoriadnom štúdiu, ktoré sa začne o 15.45 h. 

Princ Philip zomrel v piatok 9. apríla vo veku 99 rokov. Na jeho poslednej ceste ho odvezie špeciálne upravené auto britskej značky Land Rover, na ktorej designe a technických úpravách sa Philip osobne podieľal. Na sobotňajšom pohrebe v kaplnke svätého Juraja na zámku Windsor sa zúčastní len 30 hostí, predovšetkým členov rodiny. Navzdory tradícii na sebe muži z kráľovskej rodiny nebudú mať uniformy, ale civilné obleky.

"Naživo odvysielame celú oficiálnu časť smútočného sprievodu britskej kráľovskej rodiny na hrade Windsor, vojenské pocty a simultánne tlmočenú zádušnú omšu z Kaplnky svätého Juraja za vojvodu z Edinburghu," priblížil Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

Mimoriadnou reláciou bude zo štúdia TV Markíza v Záhorskej Bystrici sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová v spoločnosti odborníčky na diplomatický protokol a etiketu Kataríny Strýčkovej a ďalších zaujímavých hostí.

"S našimi hosťami sa pozrieme na život princa Philipa, ktorý po boku kráľovnej Alžbety strávil viac ako 70 rokov. Vrátime sa k jeho návšteve Slovenska v roku 2008, ale zhodnotíme aj vzťahy v kráľovskej rodine a budúcnosť britskej monarchie," dodal Mattyašovský. Stream bude k dispozícii aj návštevníkom spravodajského portálu TVnoviny.sk.

TV Markíza

Na TA3 nebudú rovnako chýbať zaujímavé reportáže z prostredia kráľovskej rodiny, naživo tlmočené prejavy z pohrebu a tiež rozhovory s odborníkmi na britskú kráľovskú rodinu aj o tom, či pohreb prinesie uzmierenie v kráľovskej rodine, ktorá po odchode Harryho a Meghan prežíva najväčšiu krízu od smrti princeznej Diany. Prinesie tiež exkluzívne rozhovory so Slovákmi, ktorí sa s princom Philipom osobne stretli.

Pohreb na TA3 budú spolu s moderátormi Robertou Gregorovou a Tomášom Verníčkom naživo komentovať v štúdiu Mária Holubová – odborníčka na protokol a britskú monarchiu a Branislav Kováčik – dekan Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Na smutnú udalosť operatívne reaguje aj streamovacia služba VOYO, ktorej predplatitelia si už v najbližších dňoch budú môcť pozrieť výnimočný dokument s názvom Princ Philip – portrét (Prince Philip: An Extraordinary Life). Do ponuky bude zaradený ako pocta významnému členovi britskej kráľovskej rodiny, ktorý zomrel 9. apríla 2021 vo veku nedožitých sto rokov.

01 - Modified: 2021-04-14 08:04:52 - Feat.: 0 - Title: BBC zaplavil rekordný počet sťažností. Diváci zúria, že ich programy o princovi Philipovi pripravili o relácie 02 - Modified: 2021-04-14 07:05:00 - Feat.: 0 - Title: Odkazy rodiny princovi Philipovi: William a Harry spomínajú na dedka, kráľovná hovorí o veľkej prázdnote 03 - Modified: 2021-04-12 09:44:06 - Feat.: 0 - Title: Prípravy na pohreb princa Philipa vrcholia. Takto bude prebiehať posledná rozlúčka 04 - Modified: 2021-04-09 11:40:31 - Feat.: 0 - Title: Svojrázny aristokrat v tieni kráľovnej, ktorého v rodine nechceli. Princ Philip nikdy nemal byť kráľom
01 - Modified: 2017-05-04 11:39:08 - Feat.: - Title: Britský bulvár šokoval krajinu, omylom vyhlásil princa Philipa za mŕtveho
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:00