StoryEditor

Padla posledná klapka novej „evitovky“: Hercom bola zima, nechýbali slzy

14.05.2021, 12:30
Autor:
redred
Premiéra novinky "V lete ti poviem, ako sa mám" je naplánovaná na koniec roka.

Na Orave padla posledná klapka romantickej komédie V lete ti poviem, ako sa mám od tvorcov divácky úspešných filmov Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť.

Tretí film z dielne scenáristky Evity Twardzik a producentskej spoločnosti NUNEZ NFE sa nakrúcal výhradne na Slovensku, prevažne v Bratislave a na Orave. Nakrúcalo sa v januári a pred pár dňami sa tvorcovia vrátili do malebnej dedinky Malé Borové, kde padla posledná klapka snímky. A hoci od januárového nakrúcania ubehol dlhý čas, oveľa teplejšie nebolo hercom na Orave ani v máji.

Nunez NFE

​Posledný z tridsiatich natáčacích dní bol nielen chladný, ale aj plný emócií. Nechýbali slzy, ktorým sa neubránili predovšetkým rumunské herečky Dana Rogoz a Andreea Vasile. „Od rána nám zakazujú hovoriť o tom, že končíme, lebo majú okamžite slzy v očiach,“ prezradila autorka scenára Evita Twardzik.

„Tvárime sa, že je teplý prázdninový deň, ale pod letným oblečením máme vychytávky v podobe termoprádla, aby sme tu nezmrzli,“ hovorí Dominika Morávková.

Nunez NFE

„Keď sme ráno vstávali, teplomer ukazoval mínus päť. So zvyškom produkcie sme sa okamžite začali obviňovať, že kto vymyslel, že budeme točiť začiatkom mája. Vinníka sme doteraz nenašli,“ smeje sa autorka knižnej predlohy a scenáristka filmu Evita Twardzik a dodáva: „Celý štáb bol na pľaci v zimných vetrovkách, chudáci herci to museli nejako vydržať.“ 

„Na studené počasie sme boli pripravení, pre hercov sme mali nachystané nielen teplé bundy a deky, ale aj špeciálne hrejúce vankúšiky, takže herci nakrúcanie prežili bez akejkoľvek ujmy,“ vysvetľuje s úsmevom kostýmová výtvarníčka Danica Raytchev.

Nunez NFE

​Jednu z hlavných postáv komédie hrá Marián Miezga, ktorý si „chémiu“ na pľaci pochvaľoval. „Zišli sme sa tu skvelá partia, či my Slováci, Rumuni alebo Česi, všetci sme boli na jednej vlnovej dĺžke, stále bola sranda. A tá mi určite bude chýbať. Každopádne, teším sa na výsledok a už teraz sa neviem dočkať, kedy film uvidím v kine,“ priznáva Miezga.

​Posledný natáčací deň sa pred kameru postavil aj Ján Koleník. „Pôvodne som tu byť nemal, ale Evita do filmu nečakane dopísala jednu moju scénu, takže som na Oravu cestoval doslova na otočku,“ hovorí herec. Ten si počas filmu užil aj spoluprácu s rumunskými herečkami Danou Rogoz a Andreeou Vasile. „Nikdy predtým sme sa nestretli a niekedy je to vlastne lepšie. Lebo občas už máme pocit, že sme na Slovensku hrali každý s každým, keďže sme malý rybníček... Rumunské herečky sú preto príjemným osviežením, nič o sebe nevieme, tak sme sa mali aj o čom rozprávať,“ hovorí Koleník.

Nunez NFE

Jeho slová nepriamo potvrdila aj producentka filmu Oľga Núňezová. „Aj keď sme pre koronavírus museli urobiť nejaké zmeny a niektoré postavy preobsadiť, nakoniec máme jedno z najlepších obsadení. Dnes sa zo všetkých zmien, ktoré nastali teším, pretože takto to proste malo byť,“ hovorí Núňezová z NUNEZ NFE.

Vo filme sa objaví aj množstvo menších postáv či známych tvárí zo sveta šoubiznisu, ktoré divákov určite prekvapia. „Pre mňa bolo naozaj príjemným zistením, že keď sme oslovovali hercov na tzv. „malé“ roly, nikto nepovedal nie. Išli do toho s nami kvôli dobrému scenáru, výbornému obsadeniu, skúsenej osvedčenej režisérke, ale aj ostatným členom štábu, ktorí vytvorili jeden skvelý profesionálny tím“ dodáva producentka.

Nunez NFE

​Pod filmovú novinku sa podpísalo trio z filmu Príliš osobná známosť - okrem autorky scenára Evity Twardzik aj kameraman Mário Ondriš a režisérka Marta Ferencová. „Hoci štáb aj herci už de facto skončili, ja mám všetko vlastne ešte len pred sebou. Verím však, že sme spoločne natočili skvelý film a jeho strihanie bude už len radosť,“ hovorí režisérka.

Hoci má nová romantická komédia, ktorá sa nakrúcala presne 30 dní v názve leto, do kín sa dostane až v zime. Premiéra je zatiaľ naplánovaná na prelom rokov 2021/2022. V hlavných úlohách sa predstavia Ondřej Sokol, Tereza Kostková, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková, Martin Hoffman, Ján Koleník, Marián Miezga, Petra Vajdová, Dominika Morávková, Dana Rogoz, Pavel Bartos a Andreea Vasile.

Nunez NFE

01 - Modified: 2021-04-14 08:38:16 - Feat.: 0 - Title: Mariana Csengel Solčanská nakrúca rozprávku Zakliata jaskyňa 02 - Modified: 2021-04-09 10:33:47 - Feat.: 0 - Title: Štartuje nakrúcanie záverečnej časti minisérie Mária Terézia 03 - Modified: 2021-03-31 16:58:06 - Feat.: 0 - Title: Svěrákovci natáčajú novú komédiu Betlehemské svetlo 04 - Modified: 2021-02-09 10:03:12 - Feat.: 0 - Title: Padla prvá klapka televízneho filmu Jozef Mak. Pre RTVS ho nakrúca režisér Bebjak 05 - Modified: 2021-02-11 07:02:37 - Feat.: 0 - Title: Režisér Bebjak a producent Šesták: Správa nám má ukázať cestu, ktorou sa znova nevydať
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:58