StoryEditor

Kiná otvárajú svoje sály. Nechýbajú veľkofilmy ani oscarovské hity

25.05.2021, 18:20
Autor:
redred
V ružových, oranžových a žltých okresoch podľa covid automatu bude k dispozícii aj občerstvenie.

S uvoľňovaním pandemickej situácie prichádza radostná správa aj pre filmových fanúšikov. Sieť multikín CINEMAX otvorí vo štvrtok 27. mája svoje prevádzky. Hneď úvodný víkend sa ponesie v znamení rôznorodej ponuky titulov. 

Kiná CINEMAX privítajú svojich prvých návštevníkov po pandémii už vo štvrtok a za dodržania všetkých protipandemických opatrení. V ružových, oranžových a žltých okresoch tzv. covid automatu bude v kinách k dispozícii aj možnosť občerstvenia. Bufety ponúknu svoj tradičný sortiment, na ktoré je publikum zvyknuté z čias pred pandémiou.

Medzi najväčšie ťaháky úvodného víkendu bude patriť akčný fantasy film Mortal Kombat, ktorý je adaptáciou populárnej série videohier. V jeho príbehu hlavný hrdina – MMA zápasník Cole Young – zistí, že jeho poslanie je omnoho dôležitejšie, než len prehrávať zápasy v ringu za peniaze. Spolu s ďalšími vyvolenými bojovníkmi začne trénovať, aby sa mohol v legendárnom turnaji postaviť zoči-voči démonickým súperom z nepriateľskej ríše a bojovať o záchranu univerza. Pre milovníkov videohier je pripravená aj súťaž o PlayStation 5 s raperom Strapom.

Continental film

​ Film Monster Hunter je takisto adaptáciou populárnej videohry a publikum sa v ňom spolu s hlavnou hrdinkou (Mila Jovovich) prenesie do inej dimenzie. V tej vládnu zúrivé monštrá a v snahe vrátiť sa domov bude musieť poručíčka Artemis bojovať o holý život. Pomôcť jej môže záhadný lovec (Tony Jaa), ktorého zručnosti a skúsenosti z neznámeho sveta sú pre prežitie viac než užitočné. Podarí sa im nájsť spoločnú reč a zvládne Artemis návrat do našej dimenzie?

Itafilm

​Silným filmovým hrdinkám venuje pozornosť aj dvojica snímok, ktoré bodovali počas tohtoročného odovzdávania ocenení americkej Akadémie filmových umení a vied, známych Oscarov. Snímka Krajina nomádov získala dohromady tri ocenenia – pre najlepší film roka, najlepšiu réžiu a najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. Rozpráva príbeh Fern (Frances McDormand), ktorá sa po strate všetkých životných istôt vydáva na cestu americkým západom a hľadá svoju identitu ako moderný kočovník.

Film sa začal písať v roku 2017, kedy sa Frances McDormand a Peterovi Spearsovi podarilo získať práva na sfilmovanie knihy Nomadland: Surviving America in the 21st Century (Krajina nomádov: Ako prežiť v Amerike v 21. storočí), ktorú napísala brooklynská spisovateľka Jessica Bruder. “Ide o dielo z oblasti investigatívnej žurnalistiky,” vysvetľuje režisérka a zároveň scenáristka Chloé Zhao. Do filmu obsadila aj nehercov – skutočných nomádov žijúcich v Amerike. Film Krajina nomádov okrem zaujímavého náhľadu na život netradičný pre väčšinu ľudí, poukazuje aj na sociálne problémy v krajine, ktorú mnohí považujú za vysnívanú.

Cinemart

​Snímka Nádejná mladá žena má na svojom konte Oscara za najlepší pôvodný scenár. Sleduje Cassie (Carey Mulligan), ktorá bola donedávna „nádejnou“ mladou ženou. Bola na dosah lekárskeho statusu a mala pred sebou veľmi sľubný život. Jediný zážitok ju od všetkého vzdialil na míle – odišla zo školy, vrátila sa do rodičovského domu a nemá vyššie ambície ako nalievať kávu v kaviarni, kde pracuje. Večery trávi v rozličných baroch predstierajúc, že je na mol opitá. Prakticky každý muž, ktorý sa odhodlal pomôcť jej dostať sa domov, si ju napokon odviezol k sebe, do svojej postele. Opitá žena je totiž ľahkou korisťou. V tom najlepšom však Cassandra odhalí, že je úplne triezva a dotyčnému to riadne osladí. Režisérka Emerald Fennell adaptovala vlastný scenár, ktorý jej priniesol Oscara. 

Cinemart

​A kam zavedie nové dobrodružstvo najznámejšiu animovanú dvojicu filmového plátna? Tom a Jerry sa v ňom vydajú z domova do veľkého sveta – a to rovno do toho nášho, reálneho, bez animácie! Myšiak Jerry sa presťahuje z vidieka do veľkomestského hotela a spolu s kocúrom Tomom budú musieť sympatickej zamestnankyni Kayle (Chloë Grace Moretz) pomôcť zachrániť svadbu storočia, ktorú organizuje. 

Continental film

Súťaž pre návštevníkov kín

 Pre milovníci videohier pripravil CINEMAX spoločne so sieťou predajní ProGamingShop.sk súťaž. Stačí v nej zájsť počas prvého týždňa na film Mortal Kombat do kina. Hlavnou cenou bude herná konzola PlayStation 5 a možnosť zahrať si hru Mortal Kombat na veľkom plátne vo vybranom kine CINEMAX s raperom Strapom. Lákavou cenou je však aj zberateľská busta hrdinu známeho ako Sub Zero či hra Mortal Kombat 11 na vybranú hernú platformu. Súťaž potrvá do 2. júna a podrobnosti o nej ponúka webstránka kina.

01 - Modified: 2023-05-11 08:20:09 - Feat.: - Title: Najväčšou devízou reklamy na veľkom kinoplátne je dokonalá emócia a maximálny zážitok 02 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 03 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy 04 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga 05 - Modified: 2021-11-08 18:41:55 - Feat.: - Title: V Bratislave na ministerstve kultúry nakrúcali zahraniční filmári
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:10