Marián Leško
StoryEditor

Marián Leško bude radiť premiérovi

23.03.2022, 14:55
Autor:
hrnhrnTASRTASR
Komentátor a bývalý poradca prezidentky bude členom strategickej rady premiéra pre plán obnovy.

Novými členmi strategickej rady premiéra pre plán obnovy sa stali Marián Leško a Vladimír Baláž. Rada bude spadať pod Úrad vlády SR.

„Teší ma, že ďalší renomovaní odborníci posilňujú môj poradný tím pre plán obnovy, ktorý už dnes tvoria uznávaní experti. Noví členovia vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam poskytnú cenné rady, ktoré môžu napomôcť k úspešnej realizácii plánu obnovy. Spoločne tak dokážeme pripraviť Slovensko na výzvy budúcnosti,“ skonštatoval premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Marián Leško dlhodobo pôsobil ako novinár a politický komentátor, bol tiež jedným z glosátorov v relácii Sedem, ktorú uvádzala televízia Joj. Od roku 2019 do konca minulého roka pôsobil ako poradca prezidentky pre vnútornú politiku. 

Vladimír Baláž pôsobí v Prognostickom ústave Slovenskej akadémie vied od roku 1989, kde sa venuje medzinárodnej mobilite osôb, národnému systému výskumu a inovácií a behaviorálnej ekonómii.

Medzi hlavné úlohy strategickej rady patrí predkladanie strategických odporúčaní v súvislosti s implementáciou Plánu obnovy a odolnosti SR. Od svojho vzniku sa rada venovala najmä hlavným prioritám plánu obnovy vrátane tém z oblasti zdravotníctva, vzdelávania či spravodlivosti, priblížil Úrad vlády.

Stálymi členmi rady sú tiež generálna riaditeľka sekcie plánu obnovy na Úrade vlády SR Lívia Vašáková, riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze Štefan Kišš, podpredsedníčka Dozornej rady VÚB banky Elena Kohútiková, bývalý podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš či bývalý predseda permanentného krízového štábu Peter Škodný.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 16:14