O2 Slovakia
StoryEditor

O2 ponúka ukrajinským utečencom zamestnanie a bezplatný intenzívny kurz slovenského jazyka

01.04.2022, 12:25
Autor:
redred
Telekomunikačný operátor O2 začína s náborom prvých záujemcov a záujemkýň o prácu.

Telekomunikačný operátor O2 uľahčuje prvé chvíle Ukrajincov a Ukrajiniek hneď po ich príchode na slovenské územie. Ľuďom, ktorí kvôli vojne museli opustiť svoje domovy a útočisko našli na Slovensku, ponúka nielen možnosť využitia bezplatnej SIM karty, ale najnovšie začína aj s náborom prvých záujemcov a záujemkýň o prácu.

Spoločnosť ponúka svoje voľné pracovné miesta v rôznych oblastiach. K dispozícii má pozície v predajniach, kontaktom centre a tiež na centrále alebo na novovytvorenej špeciálnej zákazníckej linke, kde budú poskytovať informácie v ukrajinskom alebo ruskom jazyku. 

Jazykovej bariéry sa záujemcovia o prácu nemusia obávať. Súčasťou náboru ukrajinsky hovoriacich konzultantov pre predajnú sieť je bezplatný trojmesačný intenzívny kurz slovenského jazyka.

Adaptačný program s jazykovým kurzom

V rámci predajnej siete O2 pripravuje komplexný program nástupu a adaptácie pre ukrajinsky hovoriacich konzultantov a konzultantky, ktorí neovládajú slovenský jazyk.

„Musíme si uvedomiť, že práca v telekomunikačnom sektore a špeciálne v oblasti poskytovania služieb zákazníkom kladie okrem klasických pracovných zručností aj vyššie nároky na úroveň a spôsob komunikácie“, hovorí Jana Sekerová, riaditeľka ľudských zdrojov O2. „Som rada, že sa v tomto segmente zaraďujeme k prvým firmám na Slovensku, ktoré začínajú poskytovať prácu aj ukrajinsky hovoriacim občanom a občiankam. Okrem toho, že im ponúkame rovnaké platové podmienky a benefity, navyše im ponúkame aj bezplatný trojmesačný intenzívny kurz slovenského jazyka, keďže naším cieľom je pripraviť plnohodnotných konzultantov, schopných kvalitne obsluhovať zákazníkov aj v slovenskom, nielen ukrajinskom jazyku,“ dodáva Jana Sekerová.

Psychologická pomoc v ukrajinskom jazyku

Nábor na konzultačné pozície v Bratislave je otvorený cez portál Profesia.sk. Potenciálnych záujemcov osloví ukrajinsky hovoriaci zamestnanec Úseku ľudských zdrojov, ktorý im bude za účelom minimalizácie jazykovej bariéry aj tlmočiť. Úspešní kandidáti prejdú komplexným adaptačným programom vrátane intenzívnejšej podpory zo strany ukrajinsky hovoriaceho zamestnanca či opory tzv. „Buddyho“ na predajni, keďže sa očakáva väčšia potreba pri zaúčaní.

Ukrajinským zamestnancom bude k dispozícii aj psychologická pomoc v ukrajinskom jazyku. Noví zamestnanci prejdú rôznymi typmi školení a workshopov, aby sa vedeli čo najrýchlejšie zaradiť do pracovného procesu po stránke vedomostnej aj kolegiálnej. Ďalšie informácie v slovenčina aj ukrajinčine nájdete na stránke www.o2.sk/pomoc-ukrajine.

Nová bezplatná zákaznícka linka

Od 1. 4. bude pre utečencov z Ukrajiny na čísle 0949 949 938 (alebo skrátenom čísle 938 v prípade už existujúceho O2 čísla) k dispozícii priama zákaznícka linka, na ktorej ich obslúžia v ukrajinskom alebo ruskom jazyku. O2 pri tejto linke spolupracuje s ukrajinskými študentmi z Banskej Bystrice, ktorí hovoria aj po slovensky. Tí budú k dispozícii aj v prípade, ak na akúkoľvek predajňu príde ukrajinsky hovoriaci zákazník alebo zákazníčka a bude potrebná asistencia prekladateľa.

„Naším cieľom je poskytnúť ukrajinským občanom komplexnú a systematickú starostlivosť tak, aby sme im čo najviac uľahčili komunikáciu a prekonávanie jazykových bariér po príchode na Slovensko. Som hrdý na to, že sme v O2 v tak krátkom čase prišli s ponukou, ktorá je v súlade s našimi hodnotami a prozákazníckym prístupom a budeme schopní obslúžiť ľudí z Ukrajiny s vyškoleným personálom na zákazníckej linke a postupne aj v predajniach v ich rodnom jazyku,“ uviedol Milan Morávek, riaditeľ komerčného úseku O2.

01 - Modified: 2022-05-06 16:04:32 - Feat.: - Title: Mimo Ruska vyšlo prvé tlačené vydanie novín Novaja gazeta 02 - Modified: 2022-04-21 07:48:40 - Feat.: - Title: Rusko „nezakáže zahraničným novinárom vstup, ale sprísňuje vízové pravidlá“ 03 - Modified: 2022-04-14 10:26:46 - Feat.: - Title: Ukrajina štartuje globálnu reklamnú kampaň, ktorá oslavuje odvahu národa 04 - Modified: 2022-04-12 17:38:20 - Feat.: - Title: Ruský súd potrestal redaktorov študentského časopisu. Dvoma rokmi nápravných prác 05 - Modified: 2022-04-11 17:18:37 - Feat.: - Title: Nemecký denník Die Welt najal novinárku Ovsjannikovovú, ktorá v ruskej televízii protestovala proti vojne
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:11