StoryEditor

Núñezov portál Štandard odkrýva pozadie majiteľov

04.04.2022, 12:38
Autor:
(pš)(pš)
Nových spolumajiteľov konzervatívneho webu predstavuje šéfredaktor Jaroslav Dianiška.

Začiatkom minulého roka sme vás informovali, že internetový denník Štandard Petra Núñeza má nového spolumajiteľa. Je ním švajčiarska investičná spoločnosť Saidler & Co. Pri kúpe si Núñez ponechal 80 percent akcií a Saidler & Co. vlastnila 20 percent akcií. Neskôr sa podiel nového akcionára zvýšil na 40 percent.
Vydavateľstvo Štandard v týchto dňoch zverejňuje bližšie informácie o novom spolumajiteľovi.

"Saidler & Co. je švajčiarska investičná spoločnosť založená a kontrolovaná rodinou Saidler", predstavuje v príspevku nového spolumajiteľa šéfredaktor webu Jaroslav Dianiška. Na Slovensku je rodina Saidler investične prítomná v oblasti finančného a mediálneho priemyslu. Investovali do regionálneho mestského portálu Terajšok v Trenčíne a do denníka Štandard.

Dianiška vysvetľuje prepojenie rodiny so Slovenskom: "Martin Saidler je švajčiarsky občan rakúskeho pôvodu, jeho matka sa narodila v Trenčíne a počas komunistického režimu emigrovala do Viedne. Počas komunizmu podporovali slovenský odpor voči komunizmu. Rodina je spätá s Viedňou, svoj pôvod má tiež na českom území. Pred 25 rokmi sa z Viedne presunula do Švajčiarska, kde má dnes v mestečku Zug svoje sídlo."

Spoločnosť Saidler & Co. investuje v oblasti finančného a mediálneho priemyslu. Firma je organizovaná ako investičná spoločnosť a hedžový fond. Spoločnosť spravuje aktíva vo výške 2 miliárd švajčiarskych frankov.

V článku sa spomína aj to, že rodina Saidler sa hlási ku katolíckej viere, hovorí sa aj o filantropii rodiny. Na Slovensku dotáciou podporili rekonštrukciu pútnického miesta a výstavbu nového pútnického domu v Skalke pri Trenčíne. V Izraeli sa podieľajú na výstavbe novej národnej knižnice.

Online spravodajský denník Štandard vznikol v novembri 2020. Ako sme už spomenuli, jeho jediným majiteľom bol pri vzniku producent a režisér Peter Núñez (celovečerná evitovka Všetko alebo nič, Najväčší Slovák - spolupráca s RTVS, folklórna šou Zem spieva - spolupráca s RTVS, Modré z neba, Dom snov - TV JOJ). Od vzniku spravodajského denníka je jeho šéfredaktorom Jaroslav Dianiška (v minulosti pracoval pre Postoj, relácia v RTVS Do kríža). "Mal som a mám pocit, že na Slovensku ešte stále existuje priestor v priestore konzervatívnych médií a že tento projekt môže byť komerčne úspešný," uviedol pri spustení projektu. Pričom ambíciou portálu je vyvážiť silné postavenie liberálnych denníkov a portálov.

01 - Modified: 2023-12-14 07:33:07 - Feat.: - Title: Peter Núñez: Na Slovensku už nie je dovolené myslieť si hocičo, budeme sa brániť právnou cestou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:06