Twitter
StoryEditor

Saudskoarabská televízia odvysielala klip zosmiešňujúci Joea Bidena. Pri prejave určenom Putinovi zaspí

14.04.2022, 07:45
Autor:
ČTKČTK
Klip už na Twitteri videli milióny ľudí.

Saudskoarabská štátna televízia MBC odvysielala klip zosmiešňujúci amerického prezidenta Joea Bidena. Ten v skeči pri príhovore určenom ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi dvakrát zaspí. Klip už na Twitteri videli milióny ľudí, Do utorkového popoludnia ich bolo sedem miliónov ľudí a rozpútala sa debata. Podľa agentúr odvysielanie scénky svedčí o chladnúcich vzťahoch medzi Washingtonom a Rijádom.

Bidena v scénke stvárnil herec Chálid Faradž, na scéne bol ďalší muž predstavujúci americkú viceprezidentku Kamalu Harris. Biden sa od začiatku pletie v tom, o čom a o kom chce hovoriť. Harrisová na scéne stojí vedľa neho a niekoľkokrát mu do ucha pošepká opravu. Prezident pri tom dvakrát zaspí.

Programy MBC väčšinou odrážajú názory kráľovstva a jeho faktického vládcu, korunného princa Muhammada bin Salmána. Biden od svojho nástupu do funkcie s bin Salmánom nehovoril. Vzťahy kalí prípad zavraždeného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího a zhoršili sa po ruskej invázii, pretože Rijád nezaujal jasnú protiruskú pozíciu a odmieta zvýšiť ťažbu ropy, čo by pomohlo zamedziť zvyšovaniu jej ceny.

Časť používateľov Twitteru ocenila, že televízia odvysielala zosmiešňujúci klip, pretože americkí novinári podľa nich v minulosti urážali saudskoarabských predstaviteľov alebo voči nim prejavovali nepriateľstvo. Iní diskutéri význam klipu nepreceňujú, pretože sa podľa nich v USA vysielajú desiatky relácií zosmiešňujúcich prezidenta aj svetovú politiku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:46