RTVS
StoryEditor

Zmena v manažmente RTVS. Odchádza finančná riaditeľka Radka Doehring

25.04.2022, 15:50
Autor:
hrnhrn
Za financie vo verejnoprávnej inštitúcii bola zodpovedná desať rokov.

V RTVS prichádza v zmene vo vrcholovom manažmente spoločnosti. Z postu riaditeľky sekcie ekonomiky odchádza Radka Doehring, ktorá vo verejnoprávnej inštitúcii pracovala takmer desať rokov ako finančná riaditeľka zodpovedná za financie, správu majetku a koncesionárske poplatky.

Radka Doehring sa od 1. mája 2022 stane členkou výkonnej rady v medzinárodnej spoločnosti so sídlom vo Viedni. Od tohto dátumu bude jej pozíciu v RTVS zastávať Marián Guľa, ktorý precuje ako finančný manažér v RTVS osem rokov. Radka Doehring bude do konca augusta 2022 externým konzultantom generálneho riaditeľa RTVS v oblasti ekonomiky.

„S Radkou Doehring sme sa dohodli na ukončení spolupráce k 1. máju 2022. Pre RTVS bolo veľkou cťou mať vo svojom manažmente takúto veľkú profesionálku s výnimočnými pracovnými skúsenosťami a schopnosťami a zároveň skvelého človeka. Ľudsky ma mrzí, že Radka Doehring RTVS opúšťa, no zároveň úplne rozumiem a plne rešpektujem, že prijala novú veľkú profesionálnu i životnú výzvu,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Veľmi si vážim novú pracovnú príležitosť, ktorú zároveň vnímam aj ako veľkú výzvu. Zo srdca sa ale chcem poďakovať za krásnych, i keď nie vždy jednoduchých, takmer desať rokov s RTVS,“ povedala Radka Doehring.

Radka Doehring prišla do verejnoprávnej inštitúcie v roku 2012 s Václavom Mikom, ktorý sa stal generálnym riaditeľom verejnoprávnej inštitúcie. Predtým pôsobila v Mikovom tíme v televízii Markíza, kde počas jeho pôsobenia na poste generálneho riaditeľa mala rovnako na starosti finančnú stránku inštitúcie a bola aj jeho zástupkyňou.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:16