StoryEditor

Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga

29.04.2022, 18:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

Hlavnou témou víkendových politických diskusií bude dôvera v právny štát a vnímanie spravodlivosti na Slovensku v kontexte obvinenia poslancov. Politici budú diskutovať aj o raste cien a nastavení pomoci ľuďom, a tiež o dôsledkoch vojny na Ukrajine na energetickú bezpečnosť Slovenska.

Hosťami Sobotných dialógov na Rádiu Slovensko a vo vysielaní :24 budú ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) a člen ústavnoprávneho výboru Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). S moderátorkou Martou Jančkárovou budú diskutovať aj o zmenách v reforme súdnej mapy a jej prínose pre justičný systém.

V nedeľu odštartuje televízne politické diskusie relácia V politike na TA3. Hosťom prvej časti bude minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a v druhej časti relácie sa v dueli stretnú poslanci Miroslav Žiak (SaS) a opäť Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Do nedeľnej relácie O 5 minút 12 prídu diskutovať minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Hlavnou témou relácie budú obvinenia poslancov, ich ďalší vývoj a dôsledky na vnímanie spravodlivosti na Slovensku. Moderátor Marek Makara bude s politikmi diskutovať aj o sociálno-ekonomickej situácii na Slovensku a pomoci odídencom z Ukrajiny.

Rozhodovanie o vydaní opozičného poslanca Roberta Fica na väzobné stíhanie, odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca a obvinenie koaličného poslanca Martina Borguľu budú tiež témou relácie Na telo. Pozvanie do diskusie prijali Juraj Šeliga (Za ľudí ) a Richard Raši (Hlas-SD). Moderátor Michal Kovačič sa pozvaných politikov bude pýtať aj na schválenú súdnu mapu, či na pomoc pre ľudí v súvislosti so zdražovaním.

Na telo prinesie aj výsledky najnovšieho exkluzívneho prieskumu agentúry Focus, v ktorom u respondentov zisťovala ich názor na to, či sa má Slovensko odpojiť od ruského plynu a ropy, aj keď to bude mať za následok ďalšie zvyšovanie cien.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 19:41