StoryEditor

Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať

04.05.2022, 10:35
Autor:
hrnhrn
Máj do kín prinesie nielen romantiku, ale aj komédiu či akčnosť.

Máj do kín prinesie nielen romantiku v slovenskej komédií Láska hory prenáša, návrat Toma Cruisea v snímke Top Gun: Maverick, ale aj akčnosť s marvelovkou Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva. 

Mnohovesmír čaká

Máj odštartuje na veľkých plátnach nová marvelovka. Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva odomyká multiverzum a posúva jeho hranice ďalej ako kedykoľvek predtým. S pomocou mystických spojencov prechádza mysľou a nebezpečnými alternatívnymi realitami Mnohovesmíru, aby sa postavil tajomnému novému protivníkovi.

Doctor Strange sa prvýkrát objavil v júli 1963 v komikse od spoločnosti Marvel. Trvalo 53 rokov, kým Marvel Cinematic Universe (MCU) privítal superhrdinu vo filme z roku 2016 s príznačným názvom Doktor Strange. Teraz sa fantasy žáner posúva na temnejšie miesto.

Film režíruje Sam Raimi, ktorý už v roku 1990 režíroval a produkoval Darkmana a pôvodnú trilógiu Spider-Man. Ako Doctor Stephen Strange sa na plátna vracia Benedict Cumberbatch, Wandu stvárňuje od roku 2014 Elizabeth Olsen, keď sa prvýkrát objavila vo filme Captain America: The Winter Soldier. Rachel McAdams stvárňuje Christine, bývalý plameň Doctora Strangea. Herecké obsadenie dopĺňa Michael Stühlbarg, ktorý opäť hrá Dr. Nica Westa, bývalého kolegu Doctora Strangea, ďalej Adam Hugill ako Rintrah a Sheila Atim ako Sára.

Láska hory prenáša

Premiéru bude mať aj ďalšia slovenská romantická komédia Láska hory prenáša. V prvom celovečernom filme režiséra Jakuba Machalu sa predstavia Marek Lambora, Natália Germani, Richard Stanke, Anna Fialová, Noël Czuczor, Csongor Kassai, Matej Landl a ďalší.

Dej filmu sa odohráva počas svadobného dňa nevesty Alex, ktorej sa jej veľký deň rúca priamo pred očami. Neurotická matka kontroluje každý jej krok, paranoidný otčim odhaľuje zločin, ktorý sa nestal, a biologický otec, bohémsky majiteľ tatranského hotela, v ktorom sa svadba odohráva, je zodpovedný za nezvestného ženícha. Chaos v horskom hoteli využíva sympatický inštruktor lyžovania, ktorý sa púšťa do dobrodružnej prípravy toho najkrajšieho rande.

Pokračovanie príbehu elitných pilotov stíhačiek

Jeden z najlepších pilotov na svete je späť v akcii. Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) nadovšetko miluje pilotovanie stíhačiek. Dokonca natoľko, že viac ako tridsať rokov úspešne odolával povýšeniu v štruktúrach amerického letectva, pretože by ho to prinútilo opustiť kokpit a presťahovať sa do vyhriatej kancelárie. Ako špičkový pilot dostane ponuku stať sa inštruktorom elitných pilotov stíhačiek v programe Top Gun, ktorých má pripraviť na úlohu spadajúcu do kategórie Mission Impossible.

Okrem tejto misie bude musieť Maverick zvládnuť aj náročnú súkromnú misiu. Jedným z pilotov, ktorých má pripraviť na akciu, je Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho priateľa Goosea, ktorý zahynul, keď sa neúspešne katapultoval z neovládateľnej stíhačky, ktorú pilotoval práve Maverick. A jeho syn ho obviňuje zo smrti svojho otca.

Film roka si strieľa z celého filmového sveta

Najlepšia režisérka, najlepší herci... najlepší nápad? Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez spolu natočili Film roka. Penélope Cruz sa predstaví ako slávna a excentrická režisérka, ktorá dostala úlohu nakrútiť zaručene najlepší film všetkých čias.

Má neobmedzený rozpočet a veľké umelecké ambície, avšak tou najväčšou výzvou pre ňu bude skrotiť dvoch hercov v hlavných úlohách. Antonio Banderas ako slávna, egocentrická filmová hviezda a Oscar Martinez ako prehnane umelecký charakterový herec sa totiž navzájom nemôžu vystáť. Všetci traja spolu tvoria filmovú zostavu snov s veľkým talentom a ešte väčším egom. Dokážu však spolu vydržať až do poslednej klapky bez toho, aby sa navzájom pozabíjali?

Penélope Cruz, Antonio Banderas a Oscar Martínez si v tejto jemne bizarnej komédii strieľajú sami zo seba, zo svojich kolegov aj z celého filmové sveta. Snímka Film roka sa vlani predstavila na festivaloch v Toronte či v Benátkach a vďaka pozitívnym ohlasom kritikov aj divákov si na Rotten Tomatoes drží skvelé hodnotenie 100 percent. 

Čo sme komu všetci urobili?

Claude a Marie Verneuilovci sú späť. A samozrejme, s ich rozšírenou rodinou sa stretávajú s celým radom nových problémov. Verneuilovci v prvom filme vydali svoju štvrtú dcéru a v druhom úspešne udržali všetky svoje dcéry a ich rodiny vo Francúzsku. A práve keď sa im podarilo presvedčiť ich, aby neodchádzali, nečakali, že všetci im skončia na krku v ich malebnom Chinone.

Dcéry sa im chcú odvďačiť za ich starostlivosť a starostlivosť a využívajú skutočnosť, že Claude a Marie oslavujú štyridsať rokov spoločného života. Začnú pre nich pripravovať veľkú oslavu v ich rodinnom dome, a pretože to musí byť veľká oslava, pozvú do Francúzska aj ich rodičov. Claude a Marie budú musieť pod svojou strechou privítať rodičov svojich zaťov Rachida, Davida, Chao a Charlesa, ktoré pochádzajú z celého sveta a rozhodne ich nespája rovnaká viera. 

New York v roku 1920

Malí diváci sa môžu v máji tešiť na príbeh, kde veľký sen začína malou iskrou. Animovaný film Nezlomná, v ktorom sa Georgia už ako malé dievča túžila stať hasičkou, rovnako ako jej otec. V New Yorku, v roku 1920, sa stať hasičom môžu ale iba muži. Keď však všetci hasiči začnú miznúť bez stopy pri hasení požiarov v divadlách na Broadway, Georgia uvidí skvelú príležitosť. V prestrojení za chlapca sa prihlási k dobrovoľným hasičom, aby ukázala, čo všetko sa v nej skrýva. 

Druhou novinkou pre detského diváka bude animovaný príbeh Tvojazem, ktorý rozpráva príbeh desaťročného chlapa Rikiho utekajúceho z domu za záhadným núdzovým signálom, ktorý vysiela lesklý kameň. Tento podivný artefakt Rikiho zavedie do úchvatného paralelného sveta „Tvojazem“, kde sa po zlatých púšťach potulujú úžasné stroje, rozprávajú sa opice a havrany a veda pokojne koexistuje s prírodou.

01 - Modified: 2022-04-28 17:00:19 - Feat.: 0 - Title: Top filmy tohto roka: Slovenské romantické filmy lákajú do kín najviac divákov 02 - Modified: 2022-03-29 13:14:10 - Feat.: 0 - Title: Oscara za najlepší film má prvýkrát streamovacia platforma. Zabodoval film, ktorý ste v kinách nevideli 03 - Modified: 2022-03-24 07:41:55 - Feat.: 0 - Title: Pandémia vlani zatvorila kiná na pol roka. Na tržbách prišli o milióny
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 03 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 04 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy 05 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 01:05