Cinemax
StoryEditor

Cinemax otvorí svoje prvé multikino v Českej republike

16.06.2021, 16:25
Autor:
ČTKČTK
V šiestich sálach chce v o priazeň divákov súperiť technickými novinkami i netradičnými službami.

Slovenská sieť multikín Cinemax vo štvrtok otvorí svoj prvý multiplex v Česku. Vybudovaný bol v nákupnom centre Olympia Olomouc. Šesť sálové multikino Cinemax malo byť v olomouckej Olympii otvorené už vlani, jeho sprevádzkovanie ale oddialila pandémia koronavírusu.

Finančná skupina Catalyst Capital, ktorá obchodné centrum Olympia Olomouc vlastní, do stavebných úprav a zázemia multikina Cinemax investovala štyri milióny eur, oznámila spoločnosť Next Management, ktorá zabezpečuje správu nákupného centra Olympia Olomouc.

"Sieť multiplexov CINEMAX vstupuje projektom v Olympii Olomouc na český trh, jedná sa o prvú českú pobočku. Súhlasné kolaudačné rozhodnutie bolo udelené už na sklonku novembra 2020, epidemiologická situácia však neumožnila kino verejnosti sprístupniť v pôvodne plánovanom termíne. Multikino, ktoré je unikátnym projektom dvojpodlažnej vstavby nových kinosál do existujúcej budovy, v ČR nemá obdobu," píše v tlačovej správe firmy Next Management.

Cinemax teraz prevádzkuje v 12 slovenských mestách 14 multikín s celkovou kapacitou 11.406 miest. Prvé české multikino Cinemax v olomouckej Olympii má šesť kinosál. Cinemax je už tretím multikinom vo stotisícovom Olomouci. V obchodnom centre Santovka v strede mesta je v prevádzke šesťsálové multikino Premiere Cinemas s kapacitou 952 miest. Otvorené bolo v roku 2013. V obchodnom centre Olomouc City v okrajovej časti Olomouca funguje od decembra 2005 multikino spoločnosti CineStar.

Netradičné služby

Nové multikino Cinemax chce o priazeň divákov v Olomouci súperiť technickými novinkami i netradičnými službami. "Filmy sa premietajú vo formáte 4K a maximálny filmový zážitok naviac sprevádza pohodlia sedadiel Premium Plus, ktoré sú väčšie ako sedadlá klasická, poskytujú divákom väčší priestor na nohy, majú vyvýšené opierky hlavy a sú umiestnené v tom najlepšom uhle naproti plátnu," uviedla spoločnosť Next Management.

Pri hlavnom vstupe do multikina Cinemax je VIP sála s kaviarňou a rozšíreným sortimentom občerstvenia. V ponuke budú aj kvalitnejšie nealkoholické a alkoholické nápoje a rôzne druhy pochutín. Diváci si budú môcť občerstvenie kúpiť pred vstupom do VIP sály aj po usadení do kožených kresiel vybavených tabletmi, pomocou ktorých si možno pri sledovaní filmu objednať napríklad popcorn či nápoje.

Multikiná začala expanziu v Česku po roku 1999, kedy ich prevádzkovatelia postupne zamierili do všetkých krajských miest. V niektorých už fungujú dve multikiná. V závere roka 2020 bolo na českom trhu podľa údajov Únie filmových distribútorov v prevádzke 30 multikín, ktorých tržby sa kvôli pandémiu koronavírusu a niekoľkomesačnému zatvorení kín prepadli z predvlaňajších 1,87 miliardy korún (73,4 milióna eur) na 614 miliónov korún (24,1 milióna eur). Na celkových tržbách tuzemských kín mali vlani multikiná podiel bezmála 68 percent.

01 - Modified: 2023-05-11 08:20:09 - Feat.: - Title: Najväčšou devízou reklamy na veľkom kinoplátne je dokonalá emócia a maximálny zážitok 02 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 03 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy 04 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga 05 - Modified: 2021-11-08 18:41:55 - Feat.: - Title: V Bratislave na ministerstve kultúry nakrúcali zahraniční filmári
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 02:52