Bistro.sk
StoryEditor

Ringier Axel Springer predáva Bistro.sk

16.07.2021, 10:35
Autor:
hrnhrn
Transakcia v hodnote takmer 50 miliónov eur sa uzavrie do konca roka.

Ringier Axel Springer Media AG a Just Eat Takeaway.com1 podpísali dohodu o predaji online donáškovej služby jedla Bistro.sk. Hodnota transakcie predstavuje takmer 50 miliónov EUR, jej ukončenie sa predpokladá v nadchádzajúcich mesiacoch roka 2021. Vydavateľskému domu umožní predaj väčšie zameranie na rast a investičnú stratégiu v segmente online médií, classifieds a komunitného biznisu, uviedla spoločnosť v oficiálnom vyhlásení.

Bistro.sk začalo ponúkať svoje služby v roku 2013. Jeho služby využíva ročne viac ako 400-tisíc aktívnych zákazníkov, ktorí uskutočnia milióny objednávok. Just Eat Takeaway.com patrí medzi globálnych lídrov v online donáške jedla a je jednotkou na viacerých trhoch v Európe, čo pomôže Bistro.sk posunúť sa do ďalšej fázy vývoja a rastu. Po uzavretí transakcie si Bitro.sk adaptuje globálnu identitu Just Eat Takeaway.com, a tiež jej európsku technologickú IT platformu.

Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG: „S Bistro.sk sme priniesli na slovenský trh nový biznis model. Dnes nastal čas pre Bistro.sk na ďalší rast. Sme šťastní, že vďaka Just Eat Takeaway.com sme našli partnera, ktorý prináša medzinárodné know-how z tohto segmentu, čo pomôže Bistro.sk rásť. Transakcia je aj súčasťou našej investičnej a rastúcej stratégie na slovenskom trhu, kde sa chceme sústrediť na tri silné piliere online médiá, classifieds a komunity.”

Jörg Gerbig, COO Just Eat Takeaway.com: „Akvizíciou Bistro.sk pridávame do portfólia profitujúcu online donáškovú službu jedla, ktorá veľmi dobre zapadá aj do našej geografickej stopy. Tešíme sa na jej ďalší rozvoj a veríme, že bude rásť aj vďaka našim európskym aktivitám, akým je aj sponzorovanie nadchádzajúceho ročníka Ligy majstrov UEFA.”

Do portfólia Ringier Axel Springer na Slovensku patria portály ako Aktuality.sk, Diva.sk, Šport.sk, Živé.sk, realitné a automobilové inzertné portály, ďalšie produkty ako Azet.sk či online komunitný portál Pokec. Spoločnosť je súčasťou švajčiarsko-nemeckej vydavateľskej skupiny Ringier Axel Springer Media AG.

01 - Modified: 2021-02-03 10:53:44 - Feat.: - Title: Ringier Axel Springer SK má nové vedenie spoločnosti 02 - Modified: 2019-08-08 12:02:50 - Feat.: - Title: Vydavateľstvo Ringier bude mať novú obchodnú riaditeľku 03 - Modified: 2019-06-14 12:01:30 - Feat.: - Title: Šéf Ringieru na Slovensku sa rozhodol odstúpiť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 10:47