StoryEditor

STV odstraňuje všetky prekážky pre štart Trojky

08.07.2008, 00:00

Tretí, športový kanál Slovenskej televízie (STV), ktorý má začať vysielať v prvý deň Olympijských hier v Pekingu, nie je zatiaľ personálne pokrytý, prípravný tím je však pripravený odštartovať jeho spustenie podľa plánu 8. augusta.

Radu STV o súčasnom stave príprav tretieho kanála dnes informoval šéf Trojky Gabriel Kollár, ktorý na pôde verejnoprávnej televízie pôsobí zatiaľ päť týždňov. "Zo všetkých síl sme akcelerovali prípravy, odstránili sme prekážky, ktoré by mohli stáť pri príprave Trojky," uviedol.

Šéf Trojky pripustil zatiaľ nedostatočné personálne pokrytie, na ktorom však televízia podľa jeho slov intenzívne pracuje. Informoval, že do verejného konkurzu do športového tímu nového kanála sa prihlásilo okolo 1000 uchádzačov, z ktorých vybrali 25. V súčasnosti ich zaškoľujú.

"Personálne by sme tú prvú etapu vykryli, personálny vývoj však bude ďalej pokračovať," zdôraznil rade aj manažér tretieho kanála Andrej Miklánek. Rade STV tiež oznámil, že šport bude patriť priamo pod generálneho riaditeľa STV.

Pripravený je taktiež program olympiády, pričom sa priebežne spresňuje poolympijské vysielanie.

Program Trojky bude podľa Kollára mapovať aj šport na vidieku, cieľom je pokryť všetky regióny Slovenska a podchytiť športové talenty. STV by chcela ísť aj dobrým príkladom mládeži, prilákať ju vysielaním známych osobností. V tejto súvislosti sa chce venovať aj školskému športu.

Generálny riaditeľ STV Štefan Nižňanský upozornil, že televízia už aktívne pripravuje aj relácie zo športového archívu. Vo vysielaní Trojky by mal mať podľa šéfa STV dôležité miesto aj program o zdravom životnom štýle.

Andrej Miklánek, ktorý má od septembra pôsobiť v STV už len ako externý poradca, potvrdil prebiehajúce rokovania s domácimi partnermi, podľa neho so všetkými kľúčovými partnermi je už verejnoprávna televízia dohodnutá (vysielanie NHL či futbalová Liga majstrov).

V súvislosti s ďalšími prípravami Radu STV vedenie Trojky informovalo, že sa rozširujú športové redakcie a hľadajú sa tiež ďalšie priestory pre publicistov.

Spolu s intendantom Trojky a jej manažérom bol na dnešnom zasadnutí Rady STV prítomný aj šéfredaktor športovej redakcie televízie Jaroslav Šišolák.

STV spustí športový kanál 8. augusta vysielaním olympijských hier v Pekingu. Do konca tohto roka sa má odvysielať 1300 hodín športu.

Ministerstvo kultúry SR pridelilo STV na tretí okruh v tomto roku 90,783 milióna Sk (2,92 milióna eur).

Zdroj: TASR, 2008

01 - Modified: 2020-10-14 07:07:35 - Feat.: - Title: RTVS zaraďuje do vysielania programy pre školákov a seniorov 02 - Modified: 2020-09-07 12:06:55 - Feat.: - Title: RTVS uvádza nový magazín pre seniorov Klub na Trojke. Moderátorkou je Katka Brychtová 03 - Modified: 2020-05-20 12:27:08 - Feat.: - Title: Triumf Slovana v Pohári víťazov pohárov po 51 rokoch opätovne na obrazovkách RTVS 04 - Modified: 2020-04-16 10:31:47 - Feat.: - Title: Trojka uvedie nový magazín pre seniorov. Poradí, ako zvládnuť koronakrízu 05 - Modified: 2020-01-22 14:22:22 - Feat.: - Title: Trojka rozširuje programovú ponuku o českú tvorbu. Uvedie Nemocnicu na okraji mesta
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 04:32