Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka (Law & Order: Special Victims Unit)
StoryEditor

Na RTVS pôjde nový Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka

12.11.2013, 14:00
Za premiérovú trinástu sériu zaplatí telerozhlas 75 990 eur spoločnosti Universal Studios International.

Rozhlas a televízia Slovenska využíva posledný zvyšok dealu s NBCUniversal z čias Richarda Rybníčka. Z balíka jej ostali iba práva na nové série kriminálky Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka. RTVS ich nedávno využila a dokúpila nové epizódy.

RTVS získala 13. sériu. Za 23 epizód Zákona a poriadku: Špeciálnej jednotky (Law & Order: Special Victims Unit) zaplatí spoločnost Universal Studios International 75 990 eur (103 050,12 dolárov). Má práva na dve vysielania v období od 1.decembra 2013 do 30. novembra 2015.

Trinásta seriá sa vysielala na americkej NBC v sezóne 2011/2012. Podľa dát Nielsen Media Research dosahovala sledovanosť 2,3 % v cieľovej skupine 18-49 (parameter most current). Bolo to dve desatiny pod sezónnym priemerom stanice. Seriál išiel v konkurencii CSI na CBS. Aktuálne sa v Amerike vysiela 15. séria. Špeciálna jednotka je posledným zástupcom značky Zákon a poriadok na amerických obrazovkých, všetky ostatné spin-offy aj pôvodný Zákon a poriadok boli zrušené.

V časoch, kedy Slovenskej televízii šéfoval Richard Rybníček, uzavrela televízia s NBCUniversal deal a získala veľký balík filmov a seriálov. Súčasťou takýchto zmlúv býva aj právo dokupovať ďalšie série. Jednotka tak získavala napríklad pokračovania Dr. Housa (House M.D.) a kriminálok Law & Order. NBCUniversal neskôr spolupracovala so skupinou Markíza a aktuálne Joj. Tá získala od nej nového Knight Ridera, seriály Zločin (The Killing), Dracula, Agentka bez minulosti (Covert Affairs) a ďalšie.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 03:39