Štefan Hríb
StoryEditor

Penta tvrdí, že spolufinancuje Hríbov .týždeň (aktualizované)

17.10.2014, 09:13
Týždenník .týždeň "už roky spolufinancuje Penta a Jaroslav Haščák", tvrdí Penta Investments na Twitteri.

Včerajšia diskusia Pod lampou na Dvojke mala nečakaný následok. Penta ako reakciu na ňu uviedla, že platí Hríbovmu .týždňu. "Štefan Hríb pozoruhodne moderuje dnešnú Lampu. Škoda, že zatiaľ nepovedal, že .týždeň už roky spolufinancuje Penta a Jaroslav Haščák." Takýto príspevok zverejnila na svojom Twitteri Penta Investments.

Časopis .týždeň vydáva akciová spoločnosť W Press. V predstavenstve sú Štefan Hríb a Federika Homolková.

Penta poskytla Stratégiám stanovisko. Jej hovorca tvrdí, že Twitter je "neformálny komunikačný kanál Penty", má k nemu prístup 300 zamestnancov, takže nejde o oficiálne zverejnenie informácie. "Predpokladám, že to zverejnil niektorý z našich zamestnancov, keďže fakt, že pán Haščák finančne podporuje .týždeň, je v Pente pomerne známy." Dodal, že ide hlavne o súkromnú aktivitu Haščáka. "V minulosti bola podpora realizovaná aj cez našu Nadáciu. V poslednom roku sa jednalo o odkúpenie nákladu .týždňa v počte 1 000 ks po dobu 1 roka. Tento náklad sa následne pravidelne distribuuje na slovenských gymnáziách pre študentov zdarma." Podľa neho Penta nie je v žiadnom akcionárskom vzťahu s týždenníkom .týždeň a ani nemieni do takýchto vzťahov vstupovať. "Pán Haščák .týždeň podporuje čisto zo súkromných dôvodov, pretože ho považuje za kvalitné a nezávislé periodikum."

O stanovisko sme požiadali aj Štefana Hríba. Tvrdí, že Penta nefinancuje .týždeň. Časopis dostal asi 250 tisíc eur od Nadácie Penta na "mediálne projekty venované kvalite verejnej ekonomickej diskusie". Okrem toho si Haščák podľa Hríba na rok predplatil tisíc kusov, ktoré chcel distribuovať do škôl. Celé si ho môžete prečítať tu

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 01:13