StoryEditor

Granko sa bude predávať v retro obale z roku 1979

26.02.2016, 09:00
Od pondelka "nové" Granko nájdeme vo všetkých obchodných sieťach, okrem siete Tesco. Pozrite si, ako sa vyvíjal obal prvého granulovaného kaaka v ČSSR.

Na pultoch predajní sa znovu objaví retro balenie kakaa z roku 1979, teda historicky prvého obalu  s dievčatkom Veronikou, ktorý na konci roka 1980 získal aj ocenenie v súťaži Obal roka. Retro obaly by sme u nás mali nájsť vo všetkých obchodných sieťach, okrem siete Tesco a to od pondelka 29. februára. Dostupné budú do vypredania zásob.

Ako informuje spoločnosť Nestlé, nástup Granka na slovenský trh v roku 1979 spôsobil doslova senzáciu, rovnako ako retro hračky z tohto obdobia, akými boli tatrovka, mončiči alebo céčka. Úspech Granka spočíval predovšetkým v tom, že išlo o prvé granulované rýchlorozpustné kakao svojho druhu v ČSSR. Väčšina už existujúcich nápojov bola prevažne vo forme klasického prášku, ktorý sa musel osladzovať.

Názov Granko vznikol vo verejnej súťaži a išlo o skratku z pomenovania GRANulované KakaO – GRANKO. Tento názov, podľa informácií spoločnosti Nestlé, zaslalo až sedem súťažiacich. Odmena 428 Kčs sa tak delila medzi sedem súťažiacich. Už čoskoro by sme ho mali nájsť v slovenských regáloch. 

V online prostredí beží i online spot, v ktorom "vystupuje" známa tatrovka. Zatiaľ je dostupný iba spot v českej verzii. Kampaň beží zároveň v Česku i na Slovensku a je od agentúry TRIAD Advertising.

 

Pozrite si, ako sa vyvíjal obal Granka:

1979  – prvým obalom bola plastová dóza s obsahom 400 g, doplnená krabičkou s objemom 250 g.

1981 – Granko sa rozšírilo o rozpustný banánový nápoj, ktorý v roku 1985 doplnil jahodový variant a v roku 1988 broskyňový a čučoriedkový variant. Tieto série ale boli uvedené iba ako limitované.

1995 – na obale Granka sa objavili animované postavičky Mach a Šebestová, ktorí boli hlavnými aktérmi historicky prvej TV reklamy na Granko.

 

2010 – na trh boli uvedené dve novinky - Granko Exclusive, ktoré je menej  sladké a obsahuje viac kakaa a Granko Calci-N s obsahom vápnika. Balenie s bodkovaným hrnčekom na obale je v obchodoch dostupné dodnes.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 23:06