StoryEditor

Robert Fico opäť neodpovedá na otázky médií. Novinárov navyše uráža

28.07.2016, 11:50
Vzťah premiéra k médiám je znova kritický. Na otázky neodpovedá a označuje ich za blbosti.

Zatiaľ, čo slovenské médiá sa dožadujú odpovedí ohľadom kauzy Bašternák, zmien vo vedení strany, na ktoré vyzval europoslanec Boris Zala, odsťahovanie premiéra z bytu pochybného podnikateľa ako i odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, Robert Fico na otázky nereaguje. Miesto toho podáva jednostranné vyhlásenia na témy, ktoré v aktuálnom politickom vývoji ťažko považovať za kľúčové.

Nadpriemerná úroda

V stredu bol premiér na žatve s roľníkmi, prítomné boli aj viaceré slovenské médiá. „Úroda je nadpriemerná. Z tohto titulu budeme musieť brať na vedomie pokles cien, s tým musíme žiť. Budeme musieť naďalej vyvíjať tlak smerom k Bruselu, pokiaľ ide o mlieko, pravdepodobne aj o bravčové mäso. S tým súvisí aj produkcia obilnín,“ priblížil predseda vlády. Fotografie z poľa premiér zverejnil aj na svojom Facebooku.

Médiá však na poli kládli premiérovi aj iné otázky ako tie, ktoré sa týkali úrody. Reportér Denníka N Miroslav Kern sa predsedu vlády spýtal, čo si myslí o aktuálnej kritike europoslanca Borisa Zalu. „Prišli ste robiť žatvu, alebo kvôli takýmto blbostiam?“ spýtal sa ho Robert Fico pokračujúc v ceste. Prekvapený novinár reagoval otázkou, či je skutočne blbosť, ak europoslanec vyzýva k výmene vedenia vlastnú stranu.

Ficova odpoveď bola podráždená. „Prosím vás, neotravujte, tu sme pri žatve, neotravujte. Majte, prosím, trošku úcty k týmto ľuďom, ktorí sa, na rozdiel od vás, narobia ako hovädá. Dobre? Majte k nim úctu a neotravujte,“ reagoval premiér v obkolesení roľníkov.

Štátny radca, ktorý nie je verejný funkcionár

Na odstúpenie Kaliňáka sa na poli pýtal aj moderátor Michal Kovačič z Televízie Markíza. Rovnako neúspešne. Otázky ohľadom kauzy maséra Kostku, smerované na prítomnú štátnu radkyňu Máriu Troškovú skončili tým, že Trošková médiám oznámila, že nie je verejný funkcionár a k udalosti sa preto vyjadrovať nebude.

Miroslav Kern pripisuje aktuálne Ficovej komunikácii novú kategóriu. Podľa neho ide zo strany premiéra o „tlačové vyhlásenia“ bez možnosti klásť otázky. Otázku ohľadom nefunkčnej komunikácie predsedu vlády sme sa telefonicky ako i emailom usilovali položiť premiérovej hovorkyni Beatrice Szabóovej. Ospravedlnila sa, nakoľko je aktuálne na dovolenke. Obrátili sme sa preto na tlačový odbor. Ten nám do tohto momentu neodpovedal.

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-06-25 17:06:16 - Feat.: - Title: Adam Valček odchádza zo SME. Ako bloger bude zarábať z príspevkov čitateľov 04 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 05 - Modified: 2021-01-02 20:18:02 - Feat.: - Title: Američan vzdal otázku za pol milióna dolárov. Nedokázal si poradiť s českým slovom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:32