iprima.cz
StoryEditor

Towercom chce nahradiť Markízu. Jednou z možností je nová česká stanica Prima International

19.08.2016, 13:57
Prima takto oficiálne vstúpi na slovenský trh.

Spoločnosť Towercom, ktorý od nového roka, zdá sa, príde v terestriáli o najsledovanejšiu televíziu Markíza, zareagoval promtne a médiá informoval o tom, že je pripravený programovú ponuku terestriálneho vysielania doplniť adekvátnou náhradou. Na otázku, kto je tou adekvátnou náhradou, Michal Šuran, marketingový riaditeľ Towercomu Stratégiám odpovedal, že túto informáciu nechce viac konkretizovať.

Portál žive.sk priniesol informáciu, že náhradou by mohla byť nová stanica českej stanice Prima. Na Slovensku by mohla pôsobiť pod názvom Prima International. Portálu zive.sk to potvrdila marketingová riaditeľka českej stanice FTV Prima Gabriela Semová: „Spustenie vysielania Prima International na Slovensku je aktuálne v štádiu príprav a plánovania."

Česká stanica s pracovným názvom Prima International, je takto druhou stanicou, ktorá zoficiálňuje vysielanie na Slovensku. Na začiatku tohto roka tak urobila už česká stanica Nova, ktorá na Slovensko uviedla Novu International. Markíza tento krok nasledovala v Česku pod názvom Markíza International.

Týmto rozhodnutím chcú české stanice vyriešiť dlhoročné "naťahovačky" s ich nelegálnym šírením na Slovensku. Českí vysielatelia argumentujú, že sa ich stanice na slovenskom území šíria bez ich súhlasu. V rozpore je podľa nich najmä obsah, na ktorý sa nevzťahujú licenčné podmienky s možnosťou vysielania v druhej krajine.

České stanice sú ale zaradené v balíčkoch operátorov či prevádzkovateľov. Tento fakt prekáža slovenským súkromným televíziám Markíze a JOJ. Sledovanosť diváka sa viac diverzifikuje, televízie prichádzajú o percentá sledovanosti a v konečnom dôsledku aj o reklamu. Príchodom oficiálnych českých odnoží Nova International a Prima by sa české stanice z balíčkov operátorov či prevádzkovateľov mali stiahnuť. Podľa informácií Stratégií by sa tak malo udiať do konca tohto roka.

Uvidíme akú dohodu nakoniec uzatvorí česká FTV Prima na Slovensku. Či sa bude šíriť terestriálne alebo či bude aj v baličkoch jednotlivých prevádzkovateľov a operátorov. V každom prípade, ak české stanice šírené bez súhlasu vysielateľov u nás, budú postupne vypínané a diváci ešte nebudú mať vybudovaný návyk na Nova International či Prima International, u divákov môžeme očakávať vlnu kritiky.

 

01 - Modified: 2018-01-08 08:15:25 - Feat.: - Title: Česká Prima vysiela seriál televízie JOJ 02 - Modified: 2017-08-31 12:05:44 - Feat.: - Title: Prima má nové spravodajské štúdio. Zmenili sa aj logá programov a ich zvučky 03 - Modified: 2017-05-25 14:24:44 - Feat.: - Title: Kazma pre HNtelevíziu: Určite sa nebavíme v státisícoch, zarobili sme si na seba 04 - Modified: 2017-05-24 11:59:59 - Feat.: - Title: V Česku schválili prechod na vysielanie DVB-T2. Divákov bude stáť stovky miliónov eur 05 - Modified: 2017-05-23 13:50:53 - Feat.: - Title: Česko by mohlo prísť o bezplatný príjem televízie "cez anténu". Pocítilo by to 60 percent domácností
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:23