Andrej Kiska
StoryEditor

Kiska kritizuje bulvár. Neprávom sa naváža do jeho syna

07.09.2016, 16:36
Plus JEDEN DEŇ zachytil prvý deň mladého Kisku. A vyrobil kauzu, ktorá neexistuje.

„Prišiel, videl a zdrhol domov.“ Tento titulok v bulvárnych novinách nie je o mne, ale o mojom 8-ročnom synovi,“ píše na sociálnej sieti prezident Andrej Kiska.

„V pondelok bol prvý školský deň. Môj syn Viktorko mal teplotu, ale chcel ísť do školy, aby sa pozdravil s pani učiteľkou a kamarátmi. Potom, po pár minútach odišiel s mojou manželkou k lekárke,“ reaguje na článok v bulvárnom denníku Plus JEDEN DEŇ Kiska.

„(Dcéra) Veronika je už v škole, malý je chorý, má teplotu,“ cituje v článku novinárka prezidentovu manželku, Martinu Kiskovú. Tá podľa prezidenta skorší odchod novinárke bulvárneho denníka situáciu slušne vysvetlila, hoci nemusela. Utorňajšie noviny však uviedli správu na prvej strane s titulkom „Protekčný Kiskov syn?“. Článok vo vnútri zas niesol spomínaný titulok „Prišiel, videl a zdrhol domov.“

„Veľmi ma mrzí, že som na rozdiel od mnohých iných rodičov nebol v tom čase so svojimi deťmi. Moja rodina rešpektuje moju prácu. Otváral som školský rok na gymnáziu v Modre, kde som sa prihováral k mladým ľuďom. Nevadí mi, keď noviny komentujú a kritizujú moje konanie. Jednou z úloh médií je kontrolovať politikov a často robia svoju prácu dobre. Ale prekáža mi titulok v novinách, ktorý hanebným spôsobom útočí na malé dieťa,“ reaguje na článok Kiska.

Celý text denníka je však následne pomerne jemný, autorka v ňom porovnáva minulý školský rok Kiskovcov, cituje prvú dámu, slušne vysvetľuje neúčasť prezidenta. Prečo však robia noviny kauzu tam, kde neexistuje, hoci len v titulkoch?

Aj bulvárne médium má fungovať v rámci mantinelov, ešte viac ak samo seba označuje za „seriózny bulvár.“ O vysvetlenie sme požiadali aj vedenie denníka Plus JEDEN DEŇ.

01 - Modified: 2018-08-16 13:08:21 - Feat.: - Title: Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS 02 - Modified: 2018-09-15 16:15:27 - Feat.: - Title: Prezident Kiska bude hosťom v relácii O 5 minút 12 03 - Modified: 2017-01-29 08:07:21 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Umlčaný Kiska, čatár Dzurinda a staromódne spoplatnený statulánok 04 - Modified: 2016-09-02 11:17:38 - Feat.: - Title: Denník Plus JEDEN DEŇ má 10 rokov, oslavovať bude súťažami i veľkým formátom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 00:55