HBO
StoryEditor

December na HBO bude oscarový

01.12.2016, 13:14
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad nedeľných filmových premiér na HBO.

Joy

Réžia: David O. Russell
Hrajú: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramírez, Diane Ladd
Premiéra na HBO: 4. decembra

Zábavná i dojemná snímka vychádza zo skutočných osudov vynálezkyne „zázračného“ mopu a hviezdy teleshoppingu Joy Mangano. Tú si zahrala držiteľka Oscara Jennifer Lawrence. Na začiatku deväťdesiatych rokov je Joy tvrdo pracujúcou matkou dvoch malých detí, ktorá kedysi odsunula svoje sny stranou. Už roky sa stará len o rodinu. Jedného dňa sa Joy rozhodne veci zmeniť a vymyslí originálny mop. Ocitne sa tak na začiatku dlhej cesty, keď sa cez rad neúspechov nakoniec stane bohatou podnikateľkou. Jennifer Lawrence si za svoj výkon vyslúžila Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara.

Mladosť

Réžia: Paolo Sorrentino
Hrajú: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda
Premiéra na HBO: 11. decembra

Pútavý film Paola Sorrentina, režiséra oscarového filmu Veľká nádhera a seriálu Mladý pápež, sa odohráva medzi dvomi starými priateľmi, ktorí trávia dovolenku v kúpeľnom hoteli. Dirigent a skladateľ Fred je už v dôchodku, režisér Mick ešte stále pracuje. Obaja vedia, že sa ich životy chýlia ku koncu. A tak spomínajú na dávne udalosti a komentujú životy svojich detí i hotelových hostí. A kým sa Mick snaží dokončiť scenár k svojmu poslednému filmu, Fred sa k hudobnej kariére už nechce vracať. Film bol nominovaný na Zlatú palmu na festivale v Cannes a vyhral tri Európske filmové ceny - za najlepší film, režiséra a herca Michaela Canea v role Freda.

Revenant Zmŕtvychvstanie

Réžia: Alejandro González Iñárritu
Hrajú: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck, Paul Anderson
Premiéra na HBO: 18. decembra

Dobrodružná dráma o prežití, zrade a pomste si vybojovala troch Oscarov, vrátane sošky pre najlepšieho herca – Leonarda DiCapria. Dej sa odohráva v roku 1823 v drsnej krajine amerického západu. Keď počas loveckej výpravy napadne skúseného trapera Hugha Glassa medveď, ostatní členovia skupiny ho nechajú napospas smrti. Glass príde aj o svojho jediného syna. Hnaný túžbou po pomste traper ako zázrakom prežije a púšťa sa do zúfalého boja s prekážkami i krutou zimou. Film je voľne inšpirovaný reálnym príbehom. Natočil ho režisér Alejandro González Iñárritu (Birdman), ktorý si za film odniesol svojho tretieho Oscara.

Kniha džunglí

Réžia: Jon Favreau
Hrajú: Neel Sethi
Premiéra na HBO: 25. decembra

Nové spracovanie klasického príbehu čerpá z knižnej predlohy Rudyarda Kiplinga aj z animované disneyovky z roku 1967. A tak sa opäť odvíjajú osudy chlapca Mauglího, ktorého vychovali vlci a v džungli sa cítí ako doma. Keď sa ale objaví hrozivý tyger Šér Chán, musí Mauglí ujsť. Na ceste divočinou ho sprevádza prísny mentor Baghíra, a veselý medveď Balú. Fantastický svet vznikol takmer celý v počítačoch. Hoci je jediným živým tvorom pred kamerou neel Sethi, predstaviteľ Mauglího, i animovaná zvieratá vyzerajú ako živé. Nahovorili ich slávni herci ako Bill Murray, Ben Kingsley alebo Scarlett Johansson.

České filmy na HBO GO

HBO GO pokračuje v nádielke českých filmov – a tak divákov čaká ďalšia várka toho najlepšieho z porevolučnej kinematografie. Medzi devätnástimi titulmi nebudú chýbať diela uznávaných režisérov ako je Petr Zelenka (Příběhy obyčejného šílenství alebo Rok ďábla) či Bohdan Sláma (Venkovský učitel, Čtyři slunce a najmä dráma Štěstí, ktorá si z medzinárodného festivalu v San Sebastian odniesla Zlatú mušľu za najlepší film a Striebornú mušľu za najlepšiu herečku – Annu Geislerovú). Ďalšími titulmi budú aj vojnová dráma Protektor, originálna snímka Alois Nebel, ocenená Európskou filmovou cenou za najlepší animovaný celovečerný film alebo Fair Play o dopingu v Československu osemdesiatych rokov.

01 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 02 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 03 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 04 - Modified: 2021-01-13 06:31:54 - Feat.: - Title: Kultový seriál Sex v meste bude mať pokračovanie 05 - Modified: 2021-01-05 13:10:03 - Feat.: - Title: Sedem seriálových pokračovaní, ktoré by ste si v roku 2021 nemali nechať ujsť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 14:08