StoryEditor

Víkendové politické relácie: Čo bude s koalíciou po rozpade Za ľudí? Diskutovať budú Kollár, Sulík, Tomáš či Blanár

10.09.2021, 18:40
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad tém a hostí vo víkendových politických diskusiách.

Hlavnými témami týždňa sú dosah pandémie na vzdelávanie a preskupovanie síl po rozpade strany Za ľudí a odchode poslancov okolo Márie Kolíkovej do strany SaS. Otázne je aj budúce rozdelenie vládnych postov medzi jednotlivými koaličnými stranami. Tieto témy budú rezonovať aj vo víkendových politických diskusiách.

V Sobotných dialógoch na Rádiu Slovensku budú diskutovať minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Moderátorka Marta Jančkárová sa ich bude pýtať aj na výzvy pre slovenské školstvo v najbližšom období,  na zmeny v oblasti vzdelávania, modernizáciu škôl či možnosti zatraktívnenia učiteľského povolania.

Do nedeľnej televíznej diskusie V politike na TA3 prídu diskutovať predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Moderátor Rastislav Iliev sa bude politikov pýtať aj na to, či je čas na otváranie koaličnej zmluvy a prerozdelenie ministerstiev, a tiež na to, ako má fungovať nový model štátnych nájomných bytov. 

Hosťami O 5 minút 12 na Jednotke RTVS budú v prvej časti predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová, podpredsedníčka strany Za ľudí Miriam Šuteková, poslanec Smeru-SD Marián Kéry a poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Témou diskusie bude okrem diania vo vládnej koalícii aj očkovanie a nastavenie opatrení proti šíreniu koronavírusu.

Témou druhej časti relácie bude návšteva pápeža Františka na Slovensku. Moderátor Marek Makara prívita v štúdiu predsedu Konferencie biskupov Slovenska, bratislavského arcibiskupa metropolitu Stanislava Zvolenského.

Do štúdia Na telo televízie Markíza prídu diskutovať minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a podpredseda parlamentu a strany Smer-SD Juraj Blanár. Moderátor Michal Kovačič bude so svojimi hosťami debatovať o zmenených pomeroch síl vo vládnej koalícii. Pýtať sa bude aj na prípadné zmeny paragrafu 363 a kompetencie, ktoré má mať v rukách Generálny prokurátor, ktorý po zrušení stíhania viacerých prominentov prekvapil aj súhlasom so zmazaním nahrávky Gorila.

Divákom Na telo ponúkne aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý dá odpoveď na aktuálne preferencie politických zoskupení.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:33