"Kuba nikdy nikoho neohrozovala, len chcela žiť svojím vlastným životom. Mnohí ju za túto odvahu nenávideli. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť Kube v súvislosti s úmrtím Fidela Castra - nositeľa tejto odvahy." Predseda vlády Robert Fico vyjadril úprimnú sústrasť Kube v súvislosti s úmrtím Fidela Castra.Reuters
StoryEditor

Fico poslal ostrý otvorený list šéfredaktorke PLUS 7 dní: Súčasťou vášho arzenálu sú klamstvá a polopravdy

16.02.2017, 15:17
Autor:
chochoTASRTASR
Slovenský premiér vyzýva týždenník, aby zverejnili prepis niektorých častí spisu Gorila.

Vzťah premiéra Roberta Fica a médií bol problematický už v minulosti. V súčasnosti tomu nie je inak, čoho dôkazom je aj pamätný premiérov výrok o špinavých protislovenských prostitútkach. Napätie si všimli aj v zahraničí, keď uznávaný The Economist napísal, že slovenský predseda vlády má vo zvyku urážať novinárov.

Terčom Ficovej kritiky bývajú okrem iných aj tituly vydavateľstva News and Media Holding, ktoré vlastní spoločnosť Penta. V decembri premiér natočil video v kuchynke Úradu vlády, v ktorom denník Plus jeden deň obvinil z klamstva v kauze známej ako bravčová panenka. „Penťácky denník“ chce „šíriť blbú náladu pred Vianocami,“ vyhlásil.

Dnes premiér Fico poslal ostrý otvorený list šéfredaktorke týždenníka Plus 7 dní, v ktorom jej vyčíta útoky na vládu. Prečítajte si ho v neupravenej verzii: 

"Vážená pani šéfredaktorka, dovoľujem si Vás požiadať, aby ste tento otvorený list zverejnili v týždenníku PLUS 7 dní, ktorý plne kontroluje a vlastní finančná spoločnosť PENTA.

Nie je potrebná žiadna hĺbková analýza, aby som mohol skonštatovať, že PLUS 7 dní len na báze nenávisti každý týždeň atakuje vládu SR, moju osobu, mojich spolupracovníkov a rodinných príslušníkov. Potvrdil to aj bývalý majiteľ Vášho týždenníka Š. Šimák, ktorý doslova uviedol, že "novinári si kopli do predsedu vlády, kedy si práve zmysleli." Klamstvá, polopravdy, neodôvodnené moralizovanie a očividné zvýhodňovanie iných politikov sú prirodzenou súčasťou arzenálu Vašej redakcie a odrazom finančných záujmov Vášho vlastníka - finančnej skupiny PENTA.

Vážená pani šéfredaktorka, Vy osobne, Vaša redakcia a Váš majiteľ PENTA nemáte žiadne právo na takýto rozsah neodôvodneného osočovania a moralizovania na moju adresu a adresu najbližších. Ak sa k tomuto právu chcete priblížiť čo len na jeden milimeter, žiadam Vás, aby ste zverejnili vo Vašom týždenníku prepis niektorých častí známeho odpočúvacieho spisu Gorila o privatizácii druhej Dzurindovej vlády, o ktorom ste nepochybne presvedčená, že je pravdivý. Napríklad odporúčam časť o stretnutí jedného z majiteľov spoločnosti PENTA, Vášho vlastníka, s vtedajšou predstaviteľkou privatizérskeho Fondu národného majetku za SDKÚ, A. Bubeníkovou. Samozrejme, že mám na mysli úplný prepis ich stretnutia.

V opačnom prípade musím Vás a Vašich kolegov v týždenníku PLUS 7 dní považovať - v duchu môjho odklonu od politickej korektnosti - za dokonalé penťácke slúžky, a tak sa k Vám aj správať.

S úctou,
Robert Fico, predseda vlády SR"

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 04 - Modified: 2021-01-29 13:29:16 - Feat.: - Title: Vzbura šéfredaktorky v Plus 7 dní. Katarína Šelestiaková dala výpoveď. Vedenie vydavateľstva reaguje 05 - Modified: 2019-12-13 08:30:55 - Feat.: - Title: Odborníci hodnotia video s Ficom v škôlke: Pellegrini by bol lepší, Smer má však iný problém
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:48