StoryEditor

Odchádzajú z českej Médey Číňania? V Soukupovej Emprese končí ich človek - Jaroslav Tvrdík

27.02.2017, 13:44
Autor:
MediaHubMediaHub
Soukupova spoločnosť správu potvrdila, spoločnosť CEFC mlčí.

Podľa českého portálu HlídacíPes.org  sa završuje spolupráca medzi čínskou spoločnosťou CEFC, ktorú v Česku zastupuje Jaroslav Tvrdík a mediálnou spoločnosťou Jaromíra Soukupa. Podľa portálu Tvrdík skončil vo funkcii podpredsedu predstavenstva Empresa Media ako aj v mediálnej agentúre Médea.

V obchodnom registri sa zmena ešte neudiala, ale zmenu na priamu otázku potvrdil výkonný riaditeľ vydavateľstva Empresa Media Daniel Köppl. Informáciu potvrdzujem, je to tak. Je to ďalšie potvrdenie toho, že sa posilní pozícia Jaromíra Soukupa vo vedení spoločnosti Empresa Media a Médea,“ povedal Daniel Köppl.

Čo to presne znamená, pre server odmietol komentovať. Portál hovorí o tom, že podľa všetkého je odchod CEFC z obidvoch spoločností momentálne v procese. Napĺňa sa zmluvná klauzula, kotrá obidvom stranám dávala možnosť do konca marca 2017 požiadať o získanie akcií späť, respektívne stiahnutie investície.

HlídacíPes.org požiadal o aktuálne reakciu aj  CEFC. Dočkal sa ale štandardnej odpovede: “Sami ste napísali naše vyjadrenie, že s vami nemáme záujem komunikovať. Na tom sa nič nezmenilo." 

Pre CEFC bol vstup do vydavateľstva Empresa Media a agentúry Médea jedným z prvých viditeľných počinov v Česku. Investícia sa riešila na najvyššej úrovni – na stretnutí na Pražskom hrade, zmluvu o strategickom partnerstve podpísali zástupcovia vydavateľstva v Šanghaji v rámci návštevy prezidenta Miloša Zemana v Číne.

Najskôr sa CEFC usilovala o úplné prevztie obidvoch firiem. V Emprese Media (vydáva časopisy Týden či Instinkt, vlastní TV Barrandov) získala nakoniec CEFC 49% podiel, v Médee 30 % .

O mediálných inevstíciách v Česku minulý rok na jeseň hovoril na konferencii  v Pekingu i riaditeľ CEFC a poradca českého prezidenta Jie Ťien-ming: „V Českej republike sme investovali do futbalového klubu a mediálnej skupiny, financujeme charitatívne aktivity, všetko z toho je neziskové. Prečo to robíme? Pretože chceme odstrániť kultúrne bariéry a znížiť  náklady nutné k vybudovaniu vzájomnej dôvery.“

Na Slovensku podniká Jaromír Soukup prostredníctvom vydavateľstva Empresa Media (vydáva časopisy Interview a Exkluziv), stojí za mediálnou agentúrou Havas Media Slovakia ako aj agentúrou Médea Slovakia (na Slovensku im šéfuje Denisa Šoporová), televíziu Barrandov Family si diváci môžu od nového roku naladiť prostredníctvom DVB-T.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 06:03