ČT
StoryEditor

Českú televíziu opäť povedie Petr Dvořák

26.04.2017, 14:19
Autor:
ČTKČTK(pš)(pš)
Nového riaditeľa má aj ČTK. Do funkcie bol znova zvolený Jiří Majstr.

Správu sme aktualizovali a pasáže vyznačené boldom.

Rada Českej televízie dnes zvolila generálneho riaditeľa Českej televízie (ČT). Stal sa ním opäť Petr Dvořák. Jeho druhý šesťročný mandát oficiálne začne plynúť začiatkom októbra v tomto roku.

"Koncepcia rozvoja Českej televízie, ktorú som Rade ČT ponúkol, je postavená na dvoch základných princípoch. Tým prvým je kontinuita. A to kontinuita v podobe hodnôt, ktoré Česká televízia presadzuje, kontinuita finančnej a prevádzkovej stability a otvorenosti voči vonkajšiemu svetu aj kontinuita manažérskeho vedenia, "popisuje Petr Dvořák. "Tým druhým významným princípom je inovácia. Princíp nevyhnutný preto, aby Česká televízia bola moderným médiom relevantným pre súčasnú spoločnosť. A teda inovácie nielen na poli technológií, ale aj inovácie v zmysle zmeny myslenia, postupov výroby alebo kreativity a tvorivej invencie, "dodáva Petr Dvořák s tým, že teraz svoj projekt predloží k internej diskusii v Českej televízii ako aj na verejnú diskusiu.

O funkciu sa uchádzalo päť kandidátov, celkom sa ich do výberového konania prihlásilo dvanásť. Do druhého kola postúpili okrem  súčasného generálneho riaditeľa Petra Dvořáka,  aj bývalý riaditeľ TV Prima Martin Konrád, bývalý šéfredaktor spravodajstva ČT Karel Novák, bývalý redaktor ČT a generálny komisár českého Expa 2015 Jiří František Potužník a ekonóm Petr Vinklář. 

Po predstavení piatich  finalistov pristúpila Rada k hlasovaniu. Finálne hlasovanie sa konalo v dvoch kolách. V prvom kole, kde každý člen Rady Českej televízie mohol podporiť dvoch kandidátov získal Dvořák 14 hlasov, druhý Konrád 6, Potužník 4, Novák 3 a Vinklář 1. V druhom kole hlasovanie Dvořák získal 15 z 15 hlasov. Na zvolenie by mu stačilo iba 10.

Slovenskú verejnoprávnu inštitúciu voľba generálneho riaditeľa ešte len čaká. Do 10. mája si kandidáti môžu poslať svoje prihlášky. 30. mája sa koná verejné vypočutie kandidátov. O novom šéfovi RTVS sa rozhodne 22. júna v pléne Národnej rady SR. Oficiálne svoju kandidatúru zatiaľ oznámili súčasný šéf RTVS Václav Mika a generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Generálny riaditeľ RTVS sa volí na päťročné funkčné obdobie, najviac dva roky po sebe. 

Staronového generálneho riaditeľa má aj ČTK. Je ním Jiří Majstr, ktorý v druhom kole porazil vedúci PR a marketingu Národnej galérie Miroslav Krupička. O miesto  šéfa ČTK sa okrem Majstra a Krupičku uchádzali: bývalý predseda rady Českej televízie Jan Mrzena a bývalý programový riaditeľ Radio United Broadcasting Martin Rigler. Staronový riaditeľ ČTK bol zvolený na obdobie šiestich rokov. 

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:49