StoryEditor

Rodinná show Lego Masters mieri na Markízu. O úspechu v nej môže rozhodnúť aj jedna kocka

11.05.2022, 10:02

Markíza a Nova budú hľadať toho najtalentovanejšieho amatérskeho staviteľa Lega.

Rodinná šou, kde sa deti i dospelí môžu hrať a plniť si svoje sny, odštartuje čoskoro na obrazovkách Markízy. Počas štyroch nedeľných večerov budú môcť diváci sledovať, čo sa dá z farebných kociek legendárneho Lega vytvoriť bez návodu.

Svetovú reality show Lego Masters nakrútila televízia Markíza spolu s českou televíziou Nova. O titul najtalentovanejšieho amatérskeho staviteľa Lega a finančnú odmenu tak spolu zabojujú súťažiaci v Česku a na Slovensku. Novinka na slovenských a českých obrazovkách sa nakrúcala v Poľsku. V štúdiu vo Varšave mali súťažiaci k dispozícii milióny kúskov ikonickej stavebnice Lega, ktoré tento rok oslavuje už 90 rokov svojej existencie.

image

LEGO MASTERS

Česko-slovenská moderátorská dvojica

Súťažnými večermi bude divákov sprevádzať komička Evelyn (Eva Kramerová)  a český herec Matouš Ruml. Známy je najmä z populárneho sitkomu Comeback, aktuálne hrá napríklad aj v tamojšej verzii seriálového hitu Pán profesor. Evelyn patrí k stáliciam televízie Markíza. Na konte už má účinkovanie v tanečnej šou Let's Dance a tiež v šou Tvoja tvár znie povedome. Ako moderátorka už sprevádzala štyrmi sériami reality šou Farma. „Nemôžem sa dočkať, až to budú môcť diváci vidieť v televízii. Dúfam, že to pre nich bude okrem iného aj inšpirácia, ako sa dá stráviť voľný čas,“ hovorí o novom projekte Evelyn.

„Pre mňa je najdôležitejšie, že ma to vracia do detstva. Človek sa nielen hrá, ale vytvára nádherné obrazy, iný svet. A fantázia je v živote dôležitá. Vedieť sa hrať, vedieť si vymýšľať príbehy. Keď sa na túto reality show budú ľudia pozerať, tiež ich to vráti do detstva,“ priblížil Matouš Ruml pocity z nakrúcania.

O víťazstvo zabojuje šesť súťažných dvojíc. Po tri večery budú diváci sledovať vždy dve dvojice, na ktoré čakajú dve výzvy. Na konci večera vždy jedna dvojica súťaž opustí. Štvrtý finálový večer zabojujú o výhru tri postupujúce dvojice, ktoré vytvoria tri exkluzívne a veľkolepé stavby.

image

LEGO MASTERS

Hodnotí sa aj deštrukcia

Výzvy sú poskladané tak, aby sa testovala nielen technická, ale aj kreatívna zručnosť dvojíc. Pre súťažiacich však nie je výzvou len postaviť čo najkrajšiu stavbu, ale myslieť aj na deštrukciu ich výtvoru. Čo postavili, musia nakoniec efektne zboriť. Hodnotiť ich pritom bude prísny porotca Milana Reindl a hosťujúce VIP osobnosti, ktoré milujú LEGO.

„Diváci sa majú rozhodne na čo tešiť. Dvojice, ktoré sme vybrali, sú naozaj tí najlepší z oboch krajín. Uvidíme napríklad staviteľské umenie bratov, mamy so synom alebo kamarátov. Diváci však budú môcť sledovať aj dve dvojice, ktoré spojil až kasting,“ hovorí kreatívna producentka projektu Simona Matásková. „O emócie nebude núdza, súťaž je jedna z najnáročnejších, čo sme kedy videli. Ide o hodiny sústredeného stavania a zároveň stresu,“ dodáva.

Česko-slovenská verzia LEGO MASTERS bude mať premiéru v nedeľu 5. júna na Markíze a o týždeň skôr, 29. mája, na VOYO.

Show LEGO MASTERS je globálnym formátom vytvoreným Tuesday's Child  Television a spoločnosťou LEGO Group. Prvýkrát sa na obrazovkách objavil v roku 2017 vo Veľkej Británii. Odvtedy bol vysielaný v 16 krajinách sveta. Česká a slovenská adaptácia je sedemnásta v rade. 

LEGO MASTERS

  • Premiéra: 5. júna 2022 na TV Markíza a od 29. mája 2022 na VOYO
  • Moderátori: Eva „Evelyn“ Kramerová & Matouš Ruml
  • Stály porotca: Milan Reindl
  • Scenár: Jan Liška
  • Dramaturgia: Martin Hradecký
  • Kreatívna producentka: Simona Matásková
  • Výkonný producent: Milan Alchus
  • Réžia: Tomáš Medek
image

LEGO MASTERS

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 02:34