Slovania seriálTV Joj
StoryEditor

Výpravný seriál Slovania sa dostal do ponuky služby HBO Max

09.06.2022, 13:17
Autor:
redred

JOJ Group postúpila vysielacie práva na svoj pôvodný seriál medzinárodnej streamovacej platforme.

Seriál, ktorý vznikol v slovensko-ukrajinskej koprodukcii a bol nakrútený na Ukrajine, bude uvedený na HBO Max s českými, slovenskými a anglickými titulkami v premiére už dnes, 9. júna.

Seriál Slovania nakrútila televízia JOJ v slovensko-ukrajinskej koprodukcii, v produkčnom trojlístku spoločností Wandal Production, European Partnership Media Group a Slovenská produkčná. Tak veľkovýpravný seriál bol v čisto slovenských podmienkach nerealizovateľný, ale s podporou ukrajinského ministerstva kultúry sa ho podarilo nakrútiť vo svetovej kvalite.

Dvanásťdielny slovensko-ukrajinský seriál Slovania, ktorý sa nakrúcal v Žytomyri a v jeho okolí neďaleko Kyjeva, je fiktívnou rekonštrukciou historickodobrodružného príbehu zo 7. storočia nášho letopočtu v čase pred spojením slovanských kmeňov.

Aj ďalšie seriály TV JOJ kúpili zahraničné televízie

O práva na seriál Slovania majú záujem aj ďalšie streamovacie služby a sú predmetom rokovania vo viacerých európskych krajinách. JOJ Group tak pokračuje v úspešnom predaji vlastnej produkcie do zahraničia, pričom v posledných rokoch mali o ňu záujem nielen krajiny z Európy a Blízkeho východu, ale aj z Latinskej Ameriky.

Rodinný seriál Divoké kone kúpili vysielatelia vo Francúzsku, v Maďarsku, v Poľsku, Rumunsku aj v Argentíne. Česká televízia Prima už od JOJky kúpila práva na viaceré seriály – kriminálku Za sklom, historickú detektívku 1890 či komediálny seriál Prázdniny.

Maďarská verejnoprávna televízia dosiaľ odvysielala okrem Divokých koní aj rodinný seriál ZOO, historický 1890 a seriál Prázdniny je pripravený do vysielania.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:54