Rado Štefanov, JOJ
StoryEditor

Producent Lásky na chate: Zoznamovanie je lotéria, niečo ako zinscenovaný tinder

06.09.2022, 06:45
Autor:
redred
  • Rado Štefanov sa ako producent a režisér podpísal pod mnohé divácky mimoriadne obľúbené televízne projekty.
  • Jeho zoznamovacia reality šou Láska na chate je jednou z noviniek nadchádzajúcej jesennej sezóny televízie JOJ.
  • V rozhovore porozprával aj o tom, čím ešte vie tento žáner prekvapiť a prečo by si mal na jeseň získať divákov.
  • Kľúčom k úspechu je kasting účinkujúcich. 

Keďže formát reality šou je vám ako tvorcovi veľmi blízky, čím podľa vás ešte môže diváka prekvapiť a zaujať?

Popravde, reality šou sme už veľmi dávno nerobili. S kreatívnou producentkou Baškou Vallovou sme si povedali, že o tom, či do výroby reality šou pôjdeme alebo nie, rozhodne kasting. A to je aj odpoveď – súčasná reality šou je inšpirovaná dobrým kastingom. Je pravda, že aj sociálny experiment môže byť dnes funkčný námet, ale Láska na chate nie je ten prípad. Som veľmi rád, že televízia JOJ nám zverila do rúk produkciu tohto licencovaného programu. Od začiatku sme sa zhodli, že by sme ho mali urobiť obsahovo autenticky a sústrediť sa kasting.

Prezradíte v skratke, aká je mechanika v šou Láska na chate?

Môžem prezradiť úplne všetko. Teda okrem toho, ako to dopadne (smiech). Ako hovorí kolegyňa, je to akoby „zinscenovaný tinder.“ Pár ľudí, ktorí sa predtým nepoznali, sa zoznamuje na luxusnej chate. Každých približne 24 hodín sa môžu rozhodnúť, či chcú v zoznamovaní pokračovať. Ak sa jeden rozhodne odísť, zoznamovanie sa končí. Maximálne však spolu môžu v chate stráviť štyri dni. Chaty sú dve. V jednej epizóde tak divák sleduje zoznamovanie dvoch párov.

Aký veľký tím sa podieľal na výrobe šou, ktorú televízia JOJ nasadí do vysielania až tri razy do týždňa?

Náš tím je naozaj veľký. Zoznamovanie sa na kamery zachytáva 24/7. Nonstop. Cez deň, v noci. Okrem producentov, produkcie, režisérov, blogerov a redaktorov je v ňom ešte pekná kopa technických zložiek.

Presne číslo neviem a vedúci výroby Peter Krajčír má teraz veľa práce v postprodukcii, tak ho s touto otázkou nechcem rušiť (smiech). V každom prípade štáb, ktorý túto šou vyrába, je veľmi skúsený. Podarilo sa nám poskladať prvotriedne mená a výsledok obsahu tomu zodpovedá. Som hrdý na svojich kolegov a ďakujem štábu za skvelú prácu. Top výkon.

Dohliada na „párovanie“ potenciálnych zaľúbencov aj nejaký odborný dozor – psychológ, date couch?

Odporúčania v tomto sme mali na rôznych úrovniach a s rôznymi autoritami. Ale nakoniec môžeme takmer s istotou povedať, že platí jednoduchá pravda – je to lotéria (smiech). Páruje sa vo viere v úspech – vzťahový aj obsahový.

Čím chcete zaujať slovenského diváka?

V prvom rade dúfam, že zafungujú inovatívne prvky, ktoré sme do šou vložili. Vždy skúšame niečo nové. Zároveň je zoznamovacia šou plná príbehov, malých či veľkých. Vďaka výberu účinkujúcich, ktorí to s hľadaním lásky myslia vážne, je táto šou veľmi osobná a pestrá. Ponúka zábavu, drámu a viac, než sme čakali, autenticky vypovedá o pohľade na vzťahy ľudí rôzneho veku. Ak niekoho zaujímajú začiatky vzťahov, má k dispozícii „hustý materiál“.

Stalo sa počas nakrúcania možno aj niečo, čo vás ako skúseného tvorcu prekvapilo?

Účinkujúci sa menia, šouky sa menia, my máme tiež už iný pohľad na tvorbu relácií ako pred pár rokmi, ale túžba ľudí nájsť partnera a lásku ostáva rovnaká. A neviem, či je to koronou, ale mám pocit, že dnes je ešte väčšia.

Láska na chate

Láska na chate je slovenskou adaptáciou licencovaného formátu spoločnosti John de Mol, s originálnym názvom Let Love Rule. Prvý raz sa vysielal v Holandsku, odkiaľ pochádza a aktuálne je tam taký populárny, že sa vysiela už jeho šiesta séria. Slovensko je ôsma krajina, kde sa formát adaptuje. V Británii je známy pod názvom The Cabins. S úspechom sa vysielal tiež v Portugalsku, Dánsku, vo Švédsku, v Litve či v Brazílii.

01 - Modified: 2022-07-26 16:00:09 - Feat.: 0 - Title: JOJ-ka sa pochválila novinkou. Na Vianoce odvysiela rozprávku Krakonošove tajomstvo 02 - Modified: 2022-09-05 15:01:08 - Feat.: 0 - Title: Médiá majú platiť špeciálny odvod: Je to nesystémové a diskriminačné, odkazujú vysielatelia
01 - Modified: 2022-11-04 09:04:07 - Feat.: - Title: Ďalší medzinárodný úspech Jojky. Slovania mieria do Ameriky 02 - Modified: 2022-07-26 16:00:09 - Feat.: - Title: JOJ-ka sa pochválila novinkou. Na Vianoce odvysiela rozprávku Krakonošove tajomstvo 03 - Modified: 2021-10-11 16:23:36 - Feat.: - Title: Reality šou Survivor, u nás známa ako Ostrov, je späť 04 - Modified: 2021-04-22 10:48:07 - Feat.: - Title: Na VOYO prichádza prvý pôvodný projekt: Svetová reality šou Love Island 05 - Modified: 2018-03-01 13:47:22 - Feat.: - Title: Markíza štartuje šou o chudnutí. Súťažiaci v nej bojujú o 50-tisíc eur
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:49