FILE PHOTO: Twitter logo and a photo of Elon Musk are displayed through magnifier in this illustration taken October 27, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File PhotoREUTERS
StoryEditor

Éra Elona Muska na Twitteri sa začala poriadne veľkým treskom

28.10.2022, 14:42
  • Viaceré americké médiá informovali, že nie je ešte známe, či boli podpísané všetky dokumenty potrebné na uzavretie dohody v hodnote 44 miliárd dolárov, ale potvrdili, že Musk je na čele americkej spoločnosti Twitter.

  • Elon Musk mal prepustiť troch vedúcich manažérov Twitteru, vrátane generálneho riaditeľa, finančného riaditeľa a vedúceho oddelenia právnej politiky, dôvery a bezpečnosti platformy.

Správy o Muskovom nástupe do vedenia tejto sociálnej siete prišli iba niekoľko hodín po súdne určenom termíne, podľa ktorého mal miliardár definitívne dokončiť kúpu Twitteru.

Viaceré americké médiá informovali, že nie je ešte známe, či boli podpísané všetky dokumenty potrebné na uzavretie dohody v hodnote 44 miliárd dolárov, ale potvrdili, že Musk je na čele americkej spoločnosti Twitter.

A miliardár teda nestrácal čas, vyhrnul rukávy a pustil sa rovno do práce. Prepustiť mal niekoľko špičkových zamestnancov, vrátane generálneho riaditeľa Paraga Agrawala, finančného riaditeľa Neda Segala a vedúceho oddelenia právnej politiky, dôvery a bezpečnosti platformy Vijaya Gaddeho.

Americké médiá zároveň zverejnili, že troch najvyšších predstaviteľov Twitteru mali rýchlo vyviesť z budovy.

The New York Times aj Washington Post uviedli, že aj generálneho poradcu Seana Edgetta nové vedenie oboznámilo s faktom, že jeho služby pre spoločnosť už nie sú potrebné.

Americko-kanadsko-juhoafrický podnikateľ Musk vo štvrtok na Twitteri napísal, že túto sociálnu sieť teda kupuje, "pretože pre budúcnosť civilizácie je dôležité mať spoločné digitálne námestie, na ktorom sa dá so zdravým spôsobom diskutovať o širokej škále názorov".

Tieto kroky boli očakávané, vzhľadom na predchádzajúcu Muskovu kritiku výkonného tímu Twitteru, vrátane Agrawala a Gaddeho. A je viac ako pravdepodobné, že „muskove čistky“ budú pokračovať. Pritom nedávne správy vraj naznačujú, že Musk sa bude snažiť znížiť stav súčasných zamestnancov Twitteru až o 75 percent. A to z dôvodu, aby znížil náklady a urobil z aplikácie "lepšie fungujúci sociálny svet".

Aj keď Musk tvrdí, že toto číslo sme nikdy nemohli počuť z jeho úst a že nemá v hlave žiadne presné číslo pre zníženie počtu zamestnancov, no ku škrtom vraj dôjde určite. Zatiaľ isté je len jedno, že aktuálna strata skúsených, kvalifikovaných manažérov a lídrov z radov spoločnosti bude mať určite významný vplyv na to, ako sociálna sieť funguje a vyvíja sa vpred.

Je však zároveň predčasné špekulovať, ako Musk zmení aplikáciu. Miliardár zatiaľ poskytol len nejasné podrobnosti o svojich plánoch, medzi ktoré patrí zvyšovanie predplatného, ​​poskytovanie alternatívnych algoritmov pre lepšie prispôsobené prostredie a zlepšovanie zacielenia údajov aplikácie a priraďovania reklám či iného obsahu. Čo všetko z toho, a či vôbec niečo, uvedie do praxe, je naozaj stále len v polohe špekulácií. 

Twitter nikdy nebol príliš dobrý v odhaľovaní relevantného obsahu a možno, keď príde nový muskov tím, môžu priniesť nový vietor a nový spôsob, ako zdokonaliť relevantné dátové signály a maximalizovať zážitok pri surfovaní sociálnou sieťou pre svojich užívateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 09:25