StoryEditor

Sledovanosť Tvojej tváre klesla od prvej série na polovicu. Dokáže Markíza zvrátiť prepad, alebo je to koniec tejto šou?

07.11.2022, 11:07
  • Priemerný počet divákov pri obrazovkách jednotlivých sérií šou klesol medzi prvou a siedmou sériou zo 727 na 309 tisíc. 
  • Kesajúcu sledovanosť jednotlivých sérií dokázala zvrátiť iba 6. séria, kedy sa po odlive divákov znova šou prebrala a vyskočila priemerom nad pol milióna sledujúcich. 

Tvoja tvár znie povedome je formát, ktorý vysielala televízia Markíza už sedem sérií a to od roku 2016 až do súčasnosti. Formát s pôvodným názvom „Tu cara me suena“ vznikol v Španielsku sa objavil na obrazovkách prvýkrát v roku 2011 a odvtedy sa predala licencia do desiatok krajín.

V každej sérii osem známych slovenských interpretov napodobňuje svetoznáme hviezdy, ktoré im pridelí ruleta. Aby sa čo najvernejšie podobali na zvoleného umelca, pomáha im profesionálny tím maskérov, tanečníkov a odborníkov na spev a herectvo.

Porota im za výkon udeľuje body. Navyše každý zo súťažiacich má ešte päť špeciálnych bodov, ktoré udeľuje jednému zo svojich kolegov. Body sa priebežne sčítavajú za všetky kolá a prví štyria zo sčítanej tabuľky postúpia do finále a zvyšná štvorica vo finálovom kole odprezentuje nesúťažné duety. Kto nakoniec vyhrá rozhodne porota vo finálovom kole. Víťaz získal 3000€, ktoré daruje na charitu.

Prvé štyri série moderoval Martin Pyco Rausch, potom prebral moderátorskú taktovku súťažiaci piatej série Martin Nikodým. Počas siedmych ročníkov sa do porotcovských štyroch kresiel posadili Zuzana Fialová, Daniel Dangl, Mário „Kuly“ Kollár, Juraj „Šoko“ Tabaček, Andrej Bičan, Zuzana Šebová, Lujza Garajová Schrameková, Marián Čekovský a Attila Végh. K nim každé kolo pribudol špeciálny hosť. Zaujímavosťou je, že jediný porotca, ktorý vydržal v...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 22:12