StoryEditor

HBO Max prinesie komédie. Disney+ dobrodružstvo a dokumenty

12.12.2022, 13:26

Dnes sa pozrieme na decembrovú ponuku ďalších dvoch streamovacích služieb. V predvianočnej ponuke prichádzajú obe služby so skutočne veľkou nádielkou.

 

HBO Max

Milovníci komiksu si v predvianočnom čase prídu na svoje. Už 8. decembra odštartovala 4. séria Doom Patrol z univerza DC, a tak sa môžeme opäť tešiť na neskutočné dobrodružstvá našich hrdinov. Jednu z rolí stvárňuje aj Brander Fraser, ktorý momentálne zažíva comeback roka, čo dokazuje aj cena z TIFF za najlepší mužský herecký výkon vo filme Veľryba slávneho Darrena Aranofského.

V rovnaký deň štartuje svoju tretiu sériu aj komediálny South Side. Takže nás čakajú ďalšie zážitky z „podnikania“ dvoch absolventov večernej školy v tejto chicagskej štvrti.

I Hate Suzie sa 22. decembra dočká svojej druhej série s názvom I hate Suzie Too. Po tom, čo celebrite Suzie Pickles v podaní skvelej Billie Piper hackli telefón a na verejnosť sa dostali jej kompromitujúce fotografie, sa opäť vracia na pódium a je pripravená tancovať, ako keby sa pozerali úplne všetci.

Čo sa týka dokumentov, pred silvestrom nás čaká This Place Rules od Andrewa Callahana, ktorý sa stal virálnym najmä kvôli vtipným odpovediam svojich respondentov na rôznych protestoch. V najnovšej produkcii nezostal svojej povesti nič dlžný a opäť prebrázdil USA krížom krážom a my sa tak môžeme pozrieť na to, ako rozmýšľa americký človek - milión, čo ťaží jeho srdce, a prečo to vlastne s tým útokom na Kapitol 6. januára dopadlo tak, ako to dopadlo.

Kto ešte nevidel akčnú komédiu The Man from U.N.C.L.E., od 27. decembra má šancu. Príjemná oddychovka Guya Ritchieho o zamotanom prípade hrozby jadrových zbraní v šesťdesiatich rokoch, ktorý donúti k spolupráci Henryho Cavilla ako agenta CIA a Armieho Hammera ako operatívca KGB. Role femme fatale sa zhostila Alicia Vikander, ktorú možete poznať z nového spracovania kultovej počítačovej hry Lara Croft: Tomb Raider.

Keď sme pri počítačových hrách, v novom roku sa môžete tešiť na seriálové spracovanie megahitu The Last of Us. Tvorcovia obsadili do role Joela Pedra Pascala známeho z produkcií Narcos a Mandalorian. Herecký ansámbel doplnil aj Nick Offerman ako Bill, ktorého môžete poznať z role Rona Swansona v Parks and Recreation. Deväťdielna prvá séria zavíta na HBO 16. januára 2023 a vo formáte 4K bude k dispozícii na HBO Max.

 

Disney+

Lovci pokladov sa po sérii filmov dočkali aj seriálového spracovania, ktoré si môžete vychutnať už 14. decembra. Jess Valenzuela v podaní vychádzajúcej hviezdy Lisette Olivera je dvadsaťročné dievča, ktoré sa s pomocou svojich priateľov vydáva na expedíciu za strateným pokladom nevyčísliteľnej hodnoty. Po ceste však odkrýva aj tajomstvo z histórie svojej rodiny. V menších rolách sa môžete tešiť aj na Catherine Zeta-Jonesovú a Harveyho Keitela.

V sekcii dobrodružstva ešte zostaneme. V decembri budú vychádzať aj ďalšie epizódy fantastického seriálu Willow, ktorý je tiež založený na pôvodnom filme. Do seriálového spracovania sa Val Kilmer už nedostal, ale Warwick Davis, ktorý hrá čarodejníka Willowa, si tu opäť zopakoval jednu zo svojich najobľúbenejších rolí. Z role režiséra pôvodného filmu sa Ron Howard presunul na pozíciu výkonného producenta. Na celkovom dojme túto zmenu nebadať. Skôr naopak, už vydané časti ukázali, že nás čaká pastva pre oči.

Ďalšími častami pokračujú aj Santa Clausovci. Po tom, ako sa Scott svojmu vianočnému povolaniu venuje už tridsať rokov, je síce stále rovnako veselý, ale jeho mágia začína slabnúť najmä preto, lebo popularita Vianoc začína klesať. Svoje povinnosti si plní do bodky, a zároveň sa venuje svojej rodine. Všetko však začína skĺzávať do akéhosi stereotypu. Jedného dňa však zistí, že je tu možnosť vzdať sa povolania Santa Clausa, musí však za seba nájsť dokonalú náhradu. Podarí sa mu to?

Už spomínaný Darren Aranofsky prináša pohľad do Amazonského pralesa, kde zvádzajú obyvatelia pôvodného kmeňa Uru-Eu-Wau-Wau boj o svoj domov s farmármi a nelegálnymi prisťahovalcami, ktorých jedinou ambíciou je vyrúbať, čo najviac stromov. Strhujúci dokument o odhodlaní a odvahe vo vojne za lepší a čistejší zajtrajšok.

16. decembra prichádza na túto platformu dokument Keby mohli tieto steny spievať mapujúci celých deväť dekád jedného z najslávnejších a najdlhšie pôsobiacich štúdií na svete, Abbey Road. V osobnom dokumente nám režisérka Mary McCartney predstaví tie najikonickejšie spolupráce, ktoré sa tu udiali, ako aj ľudí, ktorí boli ich súčasťou. Pre fanúšikov kvalitnej hudby povinná jazda.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 02:12